Gent 24/02/2022

El príncep Enric denuncia el 'Mail on Sunday'

La querella contra la capçalera fa referència a un article sobre la seva seguretat

2 min
El príncep Enric publicarà les seves memòries

BarcelonaEnric d'Anglaterra segueix la seva croada contra els mitjans anglesos i, especialment, contra els tabloides. El duc de Sussex ha presentat una demanda per difamació contra Associated Newspapers Limited, grup editor del sensacionalista Daily Mail i la seva versió dominical, el Mail on Sunday. La denúncia, corroborada per un portaveu d'Enric d'Anglaterra, fa referència a un reportatge publicat pel diari sobre els serveis de seguretat del duc i de la seva dona.

La parella, que actualment resideix als Estats Units, va perdre el dret a la protecció oficial quan van decidir retirar-se de la família reial i des de llavors les despeses de seguretat les paguen ells mateixos. El príncep Enric, però, ha reclamat al ministeri d'Interior que la seva seguretat i la dels seus fills sigui finançada per fons públics quan siguin al Regne Unit. La parella assegura que vol visitar Anglaterra amb els seus fills, Archie i Lilibet, però que no ho poden fer perquè és massa "perillós" a causa de la persecució dels paparazzis. Els advocats de la parella posen com a exemple dels problemes de seguretat que pateixen els ducs quan visiten el Regne Unit un incident que va tenir lloc l'estiu del 2021, quan un grup de fotògrafs va perseguir el cotxe d'Enric després d'un acte benèfic.

A més del procés contra Associated Newspapers, Enric també té una batalla legal oberta contra News Group Newspapers, grup editor de The Sun, i Mirror Group Newspapers, responsable de The Mirror, per presumptament haver violat la seva privacitat punxant el seu telèfon i recopilant informació de manera il·legal.

Enric d'Anglaterra ha demandat Associated Newspaper Limited poc després que la seva dona, Meghan Markle, hagi estat indemnitzada pel mateix grup editor, al qual va denunciar per haver publicat unes cartes que havia enviat al seu pare, Thomas Markle, l'any 2018. A més de la indemnització, el grup de comunicació va rebre l'ordre de publicar una disculpa en la seva portada.

stats