Gent 14/10/2021

El príncep Guillem d'Anglaterra critica la cursa pel turisme espacial

El duc de Cambridge creu que la lluita contra el canvi climàtic hauria de ser prioritària

2 min
Enric i Guillem faran cadascú el seu discurs

BarcelonaGran milionaris com Jeff Bezos, Elon Musk i Richard Branson estan immersos en una cursa per explotar l'espai que no tothom veu amb bons ulls. Una de les personalitats que s'hi ha mostrat en contra és el príncep Guillem d'Anglaterra. En una entrevista a l'espai Newscast de la cadena BBC One, el duc de Cambridge ha assegurat que considera més important buscar solucions a la crisi climàtica que no pas intentar buscar nous horitzons a l'espai: "Necessitem que les millors ments i cervells se centrin en intentar reparar el planeta, no en buscar un altre lloc per anar-hi i establir-nos-hi".

Les declaracions del príncep Guillem arriben l'endemà que l'actor canadenc William Shatner, conegut per haver interpretat el capità Kirk a Star Trek, s'hagués embarcat en un viatge fins a l'espai exterior amb l'empresa Blue Origin, de Jeff Bezos. Amb aquesta aventura, de només 10 minuts, Shatner passarà a la història com la persona més gran –té 90 anys– que ha viatjat a l'espai.

Durant l'entrevista, el príncep Guillem va alertar que la preocupació pel medi ambient no parava de créixer en les generacions més joves, que veuen com el seu futur està en perill per culpa de la crisi climàtica. "Estem veient un augment de l'ansietat climàtica. Els joves estan creixent amb un futur amenaçat constantment. És molt desconcertant i genera molta ansietat".

El fill de Carles d'Anglaterra ha concedit l'entrevista amb motiu de la cimera climàtica de l'ONU (COP26), que se celebrarà a Glasgow al novembre i que reunirà líders polítics mundials amb l'objectiu d'establir plans de reducció d'emissions més ambiciosos. El príncep ha demanat als polítics que passin a l'acció: "És fonamental que la cimera comuniqui de manera ben clara i honesta quins són els problemes i quines seran les solucions. No podem continuar fent grans discursos i no posar en marxa cap acció".

stats