Gent 13/10/2021

La reina Elisabet II apareix per primer cop en un acte públic amb un bastó

La monarca, de 95 anys, va acudir amb aquest suport "per la seva comoditat" a un acte religiós a Westminster

2 min
La reina Elisabet II en un servei religiós a l'abadia de Westminster

BarcelonaLa reina Elisabet II del Regne Unit ha aparegut en un acte públic fent servir un bastó per primer cop. L'escenari escollit ha sigut un servei religiós celebrat a l'abadia de Westminster (a Londres) en commemoració del centenari de l'organització benèfica de les forces armades Royal British Legion. La sobirana, de 95 anys, va emprar un bastó "per a la seva comoditat", segons fonts de palau, quan va sortir del cotxe per entrar al temple i, de nou, després, al deixar l'abadia. A més, no va fer la seva entrada per la porta habitual sinó per una altra que quedava més a prop del seu seient. Malgrat la seva avançada edat, aquesta és la primera vegada que Elisabet II fa servir un bastó en un acte oficial d'aquest tipus, encara que el 2003 i el 2004 ja se la va veure amb un bastó després d'una operació de genoll.

La reina, que lluïa un abric i barret blau marí, i la seva única filla, la princesa Anna, de lila, van assistir juntes a la missa. En aquest servei religiós també hi havia militars en actiu i veterans, els seus familiars i representants de la British Legion, de la qual la sobirana és patrona.

La reina Elisabet II en un servei religiós a Westminster.

Entre altres compromisos, està previst que Elisabet II i destacats membres de la seva família assisteixin a la cimera del clima COP26, que tindrà lloc del 31 d'octubre al 12 de novembre a la ciutat escocesa de Glasgow i reunirà líders de tot el món per consensuar els pròxims passos en la lluita contra el canvi climàtic.

stats