Gent 20/05/2021

La reina Elisabet II, "destrossada" per la mort del Fergus, un gos que li acabaven de regalar

El cadell, que només tenia cinc setmanes, l'hi havien regalat per animar-la quan el duc d'Edimburg es va posar malalt

2 min
Elisabet II en l’acte commemoratiu de la fi de la Primera Guerra Mundial el 2020.

BarcelonaLa reina Elisabet II està "devastada" després de la mort aquest cap de setmana del Fergus, un dels dos gossos que es van unir a la família reial per acompanyar la monarca mentre el seu marit, el duc d'Edimburg, passava a l'hospital els seus últims dies, segons diversos mitjans britànics. Els cadells de dorgi, un encreuament entre les races dachshund i corgi, van ser un regal per animar la reina en les difícils setmanes viscudes recentment, que van acabar amb la mort del príncep Felip als 99 anys, assenyala The Sun. Durant aquest dur període, la monarca s'entretenia passejant pels jardins del castell de Windsor el Muick i el Fergus, que portava el nom de l'oncle de la reina mort a la Primera Guerra Mundial, Fergus Bowes-Lion.

Els corgis són la raça preferida de la reina

La mort d'aquest cadell, de cinc setmanes de vida, coincideix amb el dol per la mort del seu marit, que afronta ara amb la companyia del Muick i un altre dorgi, la Candy, l'última descendent en vida de la corgi Susan, que la monarca va rebre com a regal quan va fer divuit anys. La història de la relació de la reina amb aquesta raça de gossos petits va començar quan era adolescent i es va enamorar del Dookie, un corgi que va pertànyer al seu pare, Jordi IV.

La reina va voler-ne un per a ella, de manera que li van regalar la Susan, que va ser tan estimada per la monarca que la va acompanyar fins i tot a la seva lluna de mel. Al llarg dels 69 anys de regnat, Ia reina ha tingut més de 30 corgis, la majoria d'ells emparentats amb la Susan, que li han fet companyia en les seves tasques al tron, inclòs l'esquetx de James Bond que va gravar per a la cerimònia d'obertura dels Jocs Olímpics de Londres, el 2012, en què va aparèixer amb tres dels seus gossos.

El vídeo de la reina i els seus corgis per als Jocs Olímpics de Londres
stats