Gent 25/11/2021

La reina Letícia escull H&M per al sopar de gala amb la família reial sueca

La consort espanyola va combinar un vestit de polièster reciclat de la col·lecció de l'estiu passat amb les seves joies més preuades

3 min
Els reis suecs i els espanyols al palau reial d'Estocolm

La primera jornada de la visita d'estat dels reis Felip i Letícia a Suècia va acabar ahir a la nit amb el banquet de gala ofert pels seus amfitrions, Carles Gustau i la reina Sílvia, al Palau Reial d'Estocolm, en què les dues famílies reials van desplegar tota la pompa i esplendor de dues de les monarquies més antigues d'Europa. El saló Mar Blanc va ser l'escenari del sopar, en què van participar un centenar de convidats, entre els quals la princesa hereva Victòria, el seu germà, Carles Felip, i les seves respectives parelles, Daniel i Sofia, en un gest de la bona relació que uneix els Bernadotte i els Borbó. Com era d'esperar, les reines i la que serà la primera cap d'estat de l'actual dinastia sueca van lluir algunes de les millors tiares dels seus joiers.

En el cas de Letícia, va optar per la de la Flor de Lis, l'emblema dels Borbó, considerada la més preuada de la seva col·lecció pel seu disseny i pels seus diamants, que va ser el regal de noces d'Alfons XIII a la reina Victòria Eugènia el 1906. La reina espanyola va optar per un conjunt fosc llarg sense mànigues, davant el vestit de cua amb estampats florals de la princesa Victòria. El vestit de la consort espanyola era de la firma sueca low cost H&M. Concretament, de la línia Conscious, que és la que la firma dedica a fabricar roba respectant els principis de sostenibilitat mediambiental. El vestit elegit per Letícia en honor del país amfitrió està confeccionat en rentum, un polièster reciclat d'alta qualitat elaborat a partir de matèries primeres de teixits usats. El disseny, que ja no està disponible i que es venia per 299 euros, és de la col·lecció de primavera-estiu 2020.

La reina Letícia, amb un vestit de tul fet amb polièster reciclat, acompanyada per Felip VI i la major part de la família reial sueca, al palau reial d'Estocolm amb motiu de la visita d'estat dels reis espanyols a Suècia

Condecoracions incloses

Felip VI va exhibir el Collaret de l'Ordre dels Serafins, la més prestigiosa de Suècia, mentre que Carles Gustau, també amb frac, va fer el mateix amb el Toisó d'Or que li va concedir Joan Carles I el 1983, en el seu únic viatge d'alt nivell a Espanya amb la reina Sílvia. Des del 2008, quan van estar a Estocolm els grans ducs de Luxemburg Enric i Maria Teresa, el Palau Reial, un dels més grans d'Europa, no albergava un sopar de gala de dues monarquies en el marc d'una visita d'estat.

L'única absent dels Bernadotte va ser la princesa Magdalena, la petita dels tres germans, que viu als Estats Units. Cap dels assistents va portar mascareta perquè no és obligatòria al país nòrdic. Els reis d'Espanya n'han prescindit durant la visita al·legant que volien anar d'acord amb els seus amfitrions.

Menú nòrdic

L'àpat va tenir com a plats principals truita àrtica rostida, rèmol salvatge rostit amb pop i muntura de ren fumada amb gingebre, amanits amb dos tipus de caviar, salsa de cérvol i croquetes de bolets. Per postres, pomes de tardor escalfades cobertes amb caramel salat, romaní i ametlles, brioix de pasta de full i gelat de vainilla de Tahití. Carles Gustau, de 75 anys, és el monarca europeu que més temps fa que és al tron, 48 anys, només superat per Isabel II, que en porta 69.

stats