Gent 03/09/2021

La reina Margarida de Dinamarca fitxa per Netflix

La monarca s'encarregarà de l'escenografia i el vestuari de l'adaptació de la novel·la de Karen Blixen 'Ehrengard'

2 min
La reina Margarida de Dinamarca

Netflix ha agafat el gust a contractar membres de les reialeses europees. Després de signar un acord amb els ducs de Sussex, la plataforma ha contractat la reina Margarida de Dinamarca perquè assessori la producció d'Ehrengard, l'adaptació cinematogràfica de la novel·la de fantasia de Karen Blixen, l'autora danesa que amb el pseudònim d'Isak Dinesen va escriure obres com Memòries d'Àfrica.

Segons ha anunciat la casa reial danesa, la monarca s'encarregarà de l'escenografia i el vestuari de la pel·lícula, que dirigirà el també danès Bille August, conegut per cintes com La casa dels esperits o Pelle, el conqueridor, i que s'estrenarà el 2023 a través de Netflix. "He intentat interpretar l'univers fantàstic de Blixen en els découpages [mètode d'anàlisi fílmic que consisteix en desglossar les seqüències d'una pel·lícula en plans] i el vestuari, i estic desitjant veure com la història d'Ehrengard cobra vida", ha explicat la monarca a través de l'Instagram de la casa reial. Segons ha explicat August en un comunicat, la reina, que forma part de l'Associació d'Escenògrafs Danesos, ha creat "uns découpages fantàstics que seran bàsics per crear tota l'escenografia de la pel·lícula".

Margarida de Dinamarca, que ha confessat haver sentit sempre una gran fascinació per l'obra de Karen Blixen, fa anys que cultiva el seu vessant artístic. Principalment s'ha dedicat a la pintura i la il·lustració. Alguns dels seus dibuixos, fets públics sota el pseudònim d'Ingahild Grathmer, es van fer servir per a les edicions daneses d'El senyor dels anells publicades als anys 70. A més, també ha dissenyat vestuari per a diferents produccions del Ballet Reial de Dinamarca i per a diferents pel·lícules daneses.

Ehrengard, publicat després de la mort de Karen Blixen, s'ambienta en el regne fantàstic de Babenhausen, on un noi, que es presenta com un expert en l'amor, és contractat per assegurar-se que el príncep Lothar es casa i així es garanteix la continuïtat de la Corona. L'expert ensenyarà al príncep l'art de la seducció, però els plans no sortiran exactament com esperaven i el príncep deixarà embarassada la seva enamorada abans de casar-se.

stats