Gent 16/07/2019

Elevades ofertes per l'osset de peluix de Neil Armstrong (que no fa cap goig!)

Una subhasta ven fins i tot peces de vestir de l'astronauta en el 50è aniversari de la missió Apol·lo 11

Ara
2 min
Neil Armstrong

BarcelonaUn osset de peluix amb què va jugar de petit Neil Armstrong, el primer humà que va trepitjar la Lluna, és un dels objectes més entranyables d'una col·lecció de la família de l'astronauta, mort el 2012, que està a la venda mitjançant una subhasta coincidint amb el 50è aniversari de la missió Apol·lo 11. La casa Heritage, que ha venut abans altres objectes de la mateixa col·lecció, subhastarà a partir d'aquest dimarts aquests lots, en exposició des d'avui a la seu de la firma a Dallas, i ja tenen ofertes prèvies fetes per internet.

Entre els objectes a subhasta hi ha el trofeu del Premi Nacional als Assoliments Espacials concedit a Armstrong el 2004, que ja compta amb ofertes per avançat de 4.000 dòlars, i un rifle que li van regalar al 1970 els cosmonautes soviètics, que ja ha superat els 5.000 dòlars. L'osset de peluix (que ja ha rebut ofertes de 1.850 dòlars), una moneda d'or commemorativa de l'Apol·lo 11 amb els noms dels tres astronautes gravats (250.000 dòlars), una caçadora oficial d'Armstrong (23.000 dòlars) i una carta en què incomprensiblement Diners Club li comunicava a l'astronauta al 1974 que "lamentava" no poder donar-li la seva targeta de crèdit (9.250 dòlars).

Elevades ofertes per l'osset de peluix de Neil Armstrong (que no fa cap goig!)

És la tercera subhasta de la col·lecció de la família Armstrong que treu a subhasta Heritage. Avui precisament es compleixen 50 anys de l'enlairament del coet Saturn V des de Cap Canaveral (Florida), que va donar inici a la missió Apol·lo 11, la primera que va portar l'home a la Lluna. Dels tres participants en la gesta, continuen vius Buzz Aldrin i Michael Collins.

Elevades ofertes per l'osset de peluix de Neil Armstrong (que no fa cap goig!)
Carta del Diners Club a Armstrong
stats