Gent 02/09/2019

El Tribunal Suprem italià obliga l'exdona de Berlusconi a tornar 60 milions d'euros a l'empresari

Veronica Lario es va separar del Cavaliere després de 30 anys i tres fills en comú

Ara
1 min
L’ex primer ministre italià Silvio Berlusconi en una imatge recent.

BarcelonaLa segona exdona de Silvio Berlusconi, Veronica Lario, ha de tornar al magnat italià uns 60 milions d'euros que va rebre després del divorci, tal com ha dictat el Tribunal Suprem italià. Aquesta cort confirma així la sentència dictada pel Tribunal d'Apel·lació de Milà, el novembre del 2017, que ja va donar la raó a Berlusconi. El Tribunal Suprem considera que Berlusconi va complir degudament les seves obligacions econòmiques amb la seva exdona quan estaven casats i li va proporcionar béns mobles i immobles de valor excepcional, segons informen els mitjans italians i recull Efe.

En sentit contrari, els magistrats creuen que Lario no va incrementar en cap mesura la fortuna del seu exmarit, de manera que els 60 milions que ha rebut després del divorci els haurà de reemborsar a Berlusconi. La disputa entre Berlusconi i Lario va començar el maig del 2009 quan ella va demanar el divorci arran de l'escàndol per l'aparició a la premsa d'unes fotos en què el polític conservador assistia a l'aniversari d'una noia de 18 anys.

Berlusconi i Lario van mantenir una relació sentimental de gairebé 30 anys, dels quals 19 van estar casats, i van tenir tres fills: Bàrbara, Eleonora i Luigi, que es van sumar als dos que Berlusconi va tenir amb la seva primera dona, Pier Silvio i Marina. El desembre del 2012 el Tribunal de Milà va establir per a Lario una pensió de 3 milions d'euros al mes, sentència que va ser recorreguda per Berlusconi. El juny del 2016 el Tribunal de Monza va rebaixar la suma i va dictaminar que Berlusconi havia de pagar una pensió de 1,4 milions d'euros al mes a la seva exdona.

stats