Decisió judicial

El tribunal francès posa Alain Delon sota "tutela reforçada" mentre els fills es barallen per l'herència

Anthony Delon, Anouchka Delon i Alain-Fabien Delon no es posen d'acord sobre qui ha de cuidar el seu pare

2 min
Els fills d’Alain Delon denuncien la seva cuidadora per assetjament moral

BarcelonaLa comunicació familiar dels fills d'Alain Delon s'articula a través de denúncies creuades després que el 2019 l'actor patís un ictus. L'accident cerebral va provocar el deteriorament de la seva salut mental i, consegüentment, la necessitat que algú es fes càrrec de les seves necessitats bàsiques. Però mentre la salut de l'intèrpret de Gattopardo empitjora i els fills es barallen per fer-se càrrec del seu pare –amb les repercussions d'herència que se'n podrien derivar–, la justícia francesa s'ha vist amb l'obligació d'actuar per assegurar la salut de Delon.

Només en una cosa estan d'acord Anthony Delon, Anouchka Delon i Alain-Fabien Delon: cal que algú s'ocupi del seu progenitor. Per aquest motiu van interposar una demanda al tribunal de Montagris, situat a la vora del Loira, al centre de França, i on l'actor resideix a la mansió que es va construir fa uns anys. L'apel·lació ha prosperat i aquest dijous el tribunal ha ordenat reforçar la tutela d'Alain Delon, de 88 anys, i serà la mateixa institució qui elegeixi un tutor per gestionar la fortuna de l'actor.

Però no tot és tan senzill. Tot i la incapacitat de Delon, que ha estat certificada per un metge que va apuntar que el pacient tenia "la moral molt dèbil" i que patia un "estat d'esgotament físic i psíquic amb risc de suïcidi important", ell mateix podria decidir recórrer a l'apel·lació del Tribunal. Qui s'encarregarà de valorar les condicions de la decisió judicial serà l'advocada de l'actor, que el gener passat ja va alertar la justícia de la necessitat de protegir el seu client de la tempesta mediàtica generada pels fills de la llegenda del cinema francès.

Els bàndols filials

Els posicionaments dels fills davant la situació del seu pare són clars: d'una banda, els dos fills barons –Anthony, el germà gran, i Alain-Fabien, el més jove dels tres– i, de l'altra, Anouchka, la filla mitjana. Aquesta darrera va ser l'única que, tot i viure a Suïssa, es va traslladar al tribunal per saber de primera mà el veredicte judicial. La intenció d'Anouchka és sol·licitar el trasllat del seu pare a l'estat alpí amb la intenció de cuidar-lo, però els germans apunten que aquesta decisió no és genuïna.

L'herència que va segellar Delon abans de convertir-se en una persona dependent va posicionar la seva filla com a principal benefactora del patrimoni de l'actor francès: concretament, la filla s'emporta el 50% dels béns, mentre que els altres dos germans es reparteixen la part restant. Són precisament aquestes condicions les que, segons els dos germans, explicarien que Anouchka volgués que el seu pare s'establís a Suïssa i d'aquesta manera estalviar-se els impostos tributaris a l'hora de rebre l'herència.

stats