Conflicte familiar
Gent Famosos 30/01/2024

Alain Delon, sota protecció judicial

El jutge ha pres la decisió arran del conflicte entre els tres fills de l'actor

ARA
2 min
Alain Delon

BarcelonaL'actor francès Alain Delon, de 88 anys i amb greus problemes de salut d'ençà que el 2019 va patir un ictus, ha estat posat sota protecció judicial enmig de les disputes dels seus fills sobre la millor manera de protegir-ne els interessos. La decisió ha estat presa per un jutge que també ha designat un guardià dels interessos de l'intèrpret. Entre les seves responsabilitats hi ha el seguiment mèdic de l'actor, la tria dels professionals de la salut que el tractaran i la supervisió de possibles vendes de propietats.

La decisió judicial arriba després de setmanes de baralles entre els tres fills de l'actor d'El gatopardo, Anthony, Alain-Fabien i Anouchka, que han arribat a intercanviar-se denuncies. Els dos primers retreuen a la germana que vulgui treure el seu pare de la casa de Douchy, al sud de París, per portar-lo a Suïssa, on viu ella. El primogènit de Delon, Anthony, és fruit del matrimoni de l'actor amb la també actriu Nathalie Canovas, de qui es va divorciar el 1968. Anouchka i Alain-Fabien són germans de pare i mare: van néixer del matrimoni de l'actor d'A pleno sol amb la model neerlandesa Rosalie van Breemen, de qui es va separar el 2002. Segons ha reconegut el mateix Delon en diverses entrevistes, dels seus tres fills, la seva preferida és l'Anouchka, que ara el vol traslladar a Suïssa. De fet, l'actor va triar la seva filla com a acompanyant quan el Festival de Canes li va lliurar la Palma d'Or d'honor.

Segons el testament de Delon, l'Anouchka rebrà la meitat de l'herència de l'actor, mentre que els seus dos germans es repartiran l'altra meitat (25% cadascú). L'Anthony assegura que el moviment de la seva germana per portar l'actor a Suïssa té com a objectiu que, un cop mort, Delon no sigui declarat resident fiscal a França, cosa que incrementaria la factura per aconseguir la seva part del llegat. L'Anthony i l'Alain-Fabien han acusat la germana d'haver-los amagat el veritable estat de salut del pare.

Els germans que ara estan dividits l'any passat van fer front comú contra Hiromi Rollin, assistenta de Delon. Els tres fills temien que l'acompanyant, que era qui més temps passava amb el seu pare, aconseguís rebre part de l'herència, motiu pel qual van presentar una denúncia que aquesta setmana ha estat desestimada per la justícia. Segons el diari Le Parisien, durant la investigació de la denúncia per abús de debilitat, Delon va confessar al metge que el va examinar que es volia morir. L'informe del professional assenyala que l'actor tenia "la moral molt dèbil" i que patia un "estat d'esgotament físic i psíquic amb risc de suïcidi important".

stats