Actors
Gent Hollywood 06/07/2023

Els tres fills d'Alain Delon denuncien la cuidadora de l'actor per assetjament moral

L'actor francès de 87 anys es troba amb un estat de salut delicat després que el 2019 patís dos ictus

2 min
Alain Delon

Barcelona"Sospito que s'està abusant de la seva debilitat i compto amb la investigació per verificar-ho". Aquesta és la rotunda afirmació que ha pronunciat l'advocat dels fills d'Alain Delon, Christophe Ayela, en referència a la denúncia que han fet els tres hereus de l'actor, que acusen la cuidadora de l'intèrpret d'"assetjament moral i desviació de correspondència". Els tres germans Delon –Anthony, Anouchka i Alain Fabien– van presentar la demanda aquest dimecres a la tarda davant la Fiscalia de Montargis –el protagonista d'El Zorro té una propietat a Douchy, al centre de França.

La dona que Delon presentava com la seva "companya japonesa" en un documental de la TV5 Monde el 2021 es diu Hiromi Rolin. Segons ha informat el lletrat Ayela, Rolin es va instal·lar a casa de l'actor després de l'accident cardiovascular que l'intèrpret va patir el 2017 –el 2019 també va patir dos ictus i actualment es troba en un estat de salut delicat–, a partir de llavors cada vegada s'ha mostrat "més agressiva, denigrant i injuriosa cap a ell i els seus fills". La nota difosa per l'advocat dels tres fills assegura que el comportament de Rolin intenta "aïllar Alain Delon dels seus éssers estimats, dels seus amics i família, utilitzant maniobres i amenaces". La dona controlaria les converses telefòniques i missatges privats i, fins i tot, hauria intentat "respondre al seu lloc, fent-se passar per ell". Segons ha informat Ayela, la denúncia també ha estat subscrita pel mateix Delon a través d'una declaració escrita, una decisió que va prendre després que Rolin portés el seu gos Loubo a una gossera en contra de la seva voluntat.

Aquesta no és la primera vegada que la família Delon recorre a la via legal per aturar la cuidadora de l'actor de 87 anys. Aquest dijous al matí, poques hores després de fer-se pública la denúncia, Anthony Delon –el gran dels germans– ha penjat a Instagram un comunicat en què anuncia que des del 31 de gener del 2022 va prendre la decisió de "començar a notificar i denunciar els fets ocorreguts" entre el seu pare i la cuidadora. Entre altres coses, afirma que la dona va amagar una "caiguda violenta" que va suposar "molts punts de sutura al front i una nit d'hospital sota observació". L'ocultació d'informació va costar a Rolin una denúncia per "violència voluntària i segrest de persones vulnerables, abús de debilitat i assetjament moral".

Tanmateix, la cursa per ser el millor fill de Delon sembla que també esgota el pare de família, que ha començat a fer gestions perquè tots els assumptes quedin "resolts" abans de la seva mort, "agradi o no", segons va informar la revista francesa Paris Match el 2018. L'icònic actor va subhastar totes les seves pertinences personals –entre elles 84 obres col·leccionades al llarg de sis dècades, entre les quals hi havia peces de Raoul Dufy, Matisse i l'escultor Rembrandt Bugatti– perquè els seus fills i familiars més propers no discuteixin quan ell ja no hi sigui. "Si no ho fes, esclataria una guerra entre germans, i és una cosa molt trista que no vull que passi", va dir Alain Delon.

stats