Gent 15/06/2021

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid resol que Miguel Bosé va utilitzar "un entramat" per rebaixar la seva factura fiscal

Segons 'El País', el cantant feia servir empreses per pagar impost de societats en comptes d'IRPF

2 min
Bosé nega que la seva mare morís de covid

BarcelonaMiguel Bosé es torna a enfrontar a Hisenda i a la justícia, que ha tornat a donar la raó al fisc espanyol en les inspeccions i sancions que havia emprès contra l'artista. Segons El País, el Tribunal Superior de Justícia de Madrid desestima el recurs del cantant contra la decisió d'Hisenda i avala dos acords de liquidacions proposats per la inspecció sobre l'impost de societats del 2010 i el 2011. Així, la justícia considera que Bosé va rebaixar la seva factura fiscal i va pagar menys gràcies a un "entramat societari" que li va permetre desgravar-se despeses personals i cobrar d'una societat de la qual era "administrador únic" per serveis que hauria hagut de declarar com a ingressos en l'IRPF i que no estaven ajustats a preus de mercat.

Bosé, a qui la sentència es refereix amb el pseudònim de Don Lucas, va recórrer una decisió del Tribunal Econòmic Administratiu Regional (TEAR) de Madrid de maig de 2019. Costaguana, empresa que pagava al cantant pels serveis que li prestava, va facturar 4,5 milions el 2010 i 1,7 milions el 2011. No obstant, hi ha un desquadrament entre aquestes xifres i el que va declarar Bosé en concepte d'IRPF, ja que l'artista va consignar uns ingressos de 509.420 euros el 2010 i 195.106 euros el 2011 per l'activitat econòmica percebuda d'aquesta empresa, uns imports que, segons Hisenda, són "notablement inferiors als obtinguts per la societat per aquestes prestacions de serveis en els mateixos exercicis".

És a dir, segons la informació a la qual ha tingut accés El País, el fisc conclou que Bosé feia servir l'empresa per elevar els ingressos subjectes a l'impost de societats -amb tipus inferiors a l'IRPF- i rebaixar la base imposable en l'impost sobre la renda, que van ser de 909.377 euros el 2010 i 266.142 euros el 2011. A més, el fisc considera també que diverses de les despeses declarades per la societat de Bosé no eren deduïbles, ja que eren personals. Una conclusió a la qual el tribunal dona suport.

stats