Gent 30/12/2021

Les últimes frases d'Avicii al seu diari apareixeran a la seva biografia

El llibre aborda la figura del DJ, que es va suicidar a Oman als 28 anys víctima de trastorns mentals i addiccions

3 min
El dj i productor suec Avicii en un concert

BarcelonaTim. The oficial biography of Avicii es publicarà el pròxim 18 de gener, però abans d'arribar a les lleixes de les llibreries ja ha fet parlar molt, ja que inclou alguns fragments del seu diari, el qual va estar escrivint fins poc abans de morir. Tim Bergling, conegut artísticament com a Avicii, es va suïcidar als 28 anys a Masqat, Oman, l'abril del 2018. Per aquest motiu, es preveu que el llibre se centri en els problemes de salut mental i en l'abús de l'alcohol que va cometre el jove al llarg de la seva curta però meteòrica carrera.

Entre d'altres, ha transcendit que Avicii va escriure al diari que el seu dolor era incontenible i que esperava que la seva versió del futur pogués suportar l'estrès i l'ansietat que comportava la seva agitada vida. “El futur Tim lluita contra el dolor. El futur Tim lluita contra el dolor millor que el Tim present perquè hi ha massa dolors presents més urgents per tractar”, es pot llegir a l'obra segons recull el New York Post. Un dia abans que morís, Klas Berling, pare del músic, va rebre una trucada de part d'un conegut que estava amb el seu fill al viatge a Oman. L'amic estava preocupat perquè el Tim no menjava ni parlava regularment. Aquesta persona va ser la mateixa que va notificar el suïcidi a la família del productor. L'última frase que el músic va escriure al seu diari va ser: “El vessament de l'ànima és l'últim pas, abans que es reiniciï!”.

“Si no bec, em poso cada cop més nerviós abans de tocar. L'alcohol em frena”, va explicar el DJ al seu documental, donant a entendre que utilitzava la substància per controlar la pressió. El DJ, autor de temes tan coneguts com Wake me up, va escriure al diari sobre un intent de desintoxicació: “Acceptar que no podria beure més em va costar molt". "Tots els metges em van dir emfàticament que esperés almenys un any abans de prendre'm una cervesa”, afegia l'artista, que malauradament no va fer cas als bons consells. “Per descomptat, no vaig fer cas de la majoria de metges, vaig fer cas de la meva parella, que va dir que ho podia fer si anava amb compte. Era ignorant i ingenu i estava recorrent el món, amb una gira interminable. I un cop ho has fet, endevina què passa: tornes a començar des del principi”, relatava sobre una recaiguda que va patir.

“Aquells dies a l'hospital van ser els dies més lliures d'estrès i ansietat que puc recordar dels últims sis anys, aquelles van ser les meves veritables vacances, per més depriment que sembli. L'alleujament de passar d'un dolor extrem a cap, sabent que l'únic que esperes és esperar (que és l'única manera de tractar la pancreatitis), i després recuperar-te va ser enorme”, va escriure. “Va ser un gran alleugeriment, tenint en compte el calendari demencial que havia mantingut fins aquell moment”, remarcava el jove suec.

En una entrevista posterior al suïcidi, Klas Bergling, pare de l'artista, va explicar que tant ell com la seva família van intentar convèncer Avicii “gairebé cada dia, durant anys”, que deixés les gires. “El negoci t'absorbeix, i en Tim era massa exitós. I quan viatjava i feia música era feliç; tenia alts i baixos, però produïa i era creatiu. I com a pares ens assèiem a Estocolm i esperàvem que tornés a casa", va lamentar el seu pare.

stats