Gent 10/02/2022

Les vambes de Nike i Louis Vuitton recapten 25,3 milions de dòlars

Les Air Force 1 creades pel dissenyador Virgil Abloh s'han pogut adquirir per primera vegada a través d'una subhasta a Sotheby's

ARA
2 min
Les vambes són una col·laboració entre Nike i Louis Vuitton

Les vambes ja fa temps que van abandonar l'etiqueta de peça de roba exclusivament esportiva i que poden ser vistes com a elements de luxe. El darrer disseny creat pel recentment desaparegut director creatiu de Louis Vuitton, Virgil Abloh, s'ha convertit en una de les estrelles d'una subhasta de Sotheby's a Nova York: els 200 parells de vambes del model fet entre la casa francesa de moda i Nike –tots ells idèntics– han recaptat 25,3 milions de dòlars.

Les xifres aconseguides han superat les estimacions de Sotheby's, que esperava que cada parell del model Air Force 1 personalitzat per Abloh assolís un preu d'entre 5.000 i 15.000 dòlars. El preu mitjà de cada parell de vambes ha sigut de 100.000 dòlars, tot i que el parell més car ha arribat als 352.000 dòlars (el lot 181) i el més barat a 75.600 dòlars. La subhasta de Sotheby's suposava la primera ocasió en què els fans de les Air Force 1 tenien l'oportunitat d'accedir de forma pública al model amb la combinació dels dos estampats més cèlebres de Louis Vuitton: el monograma, que fa servir els tons marrons del logotip de la marca, i el Damier, un disseny de quadres en color crema i gris. Aquest model no tornarà a sortir a subhasta ni està previst que es pugui comprar més endavant.

Les vambes exposades.

Sotheby's ha subratllat que més de dos terços dels compradors tenien menys de 40 anys, i que més del 75% d'ells s'estrenaven en l'adquisició d'un article a través de la casa de subhastes.

La col·laboració entre Nike i Louis Vuitton va ser dissenyada per a la col·lecció primavera/estiu de 2022 i va néixer com un homenatge a la cultura hip-hop que va influenciar Abloh, que el 2018 es va convertir en el primer afroamericà en ser nomenat director artístic de la casa de luxe francesa. Nascut als Estats Units de pares de Ghana, Abloh va morir a finals del 2021 a causa d'un càncer quan tenia 41 anys. Part dels diners recaptats per la subhasta es destinaran a la fundació del dissenyador, que treballa per impulsar l'educació de joves negres, afroamericans o de descendència africana.

stats