Gent 21/04/2021

YouTube expulsa temporalment l''influencer' James Charles, acusat d'assetjament a dos menors

El noi, de 21 anys, és una celebritat global gràcies als seus vídeos de maquillatge

2 min
James Charles en una foto compartida per ell a Instagram

BarcelonaLa plataforma de vídeos YouTube va decidir ahir suspendre temporalment les vies de monetització i promoció del canal de l'influencer James Charles, amb 25,5 milions de seguidors, per acusacions d'assetjament digital a dos menors, segons informa la revista People. YouTube ha confirmat que ha decidit expulsar temporalment Charles, conegut pels seus vídeos de maquillatge i bellesa, del seu programa YouTube Partner Program per incompliment d'un dels seus principis sobre el comportament dels seus principals influencers tant dins com fora de la plataforma. Aquesta política de YouTube inclou mesures per evitar que la persona suspesa monetitzi el contingut que col·loca a YouTube i perquè no es beneficiï d'oportunitats de patrocini i publicitat.

Charles ha estat acusat per dos nois de 16 anys d'haver tingut comportaments inadequats amb ells a l'apli Snapchat. L'influencer, de 21 anys, va demanar disculpes en un vídeo l'1 d'abril per les seves comunicacions i "flirtejos" amb els dos menors i va assegurar que tots dos li van dir al principi que tenien 18 anys. "Vaig confiar en la informació que em van donar en lloc de buscar-la per mi mateix", va reconèixer Charles, que és un dels youtubers més influents en el rendible segment del maquillatge i la bellesa. Les acusacions contra Charles van portar a la companyia de cosmètica Morphe a anunciar divendres que "reduïa" el seu acord d'associació amb ell en relació amb la línia de productes que porta el seu nom.

El vídeo de les disculpes de James Charles

El vídeo de disculpes de Charles, un dels "megainfluencers" de YouTube, ha estat vist més de 8 milions de vegades i va motivar noves acusacions d'actitud inadequada amb menors. "Des que va publicar aquest vídeo, moltes altres persones han sortit amb un seguit d'històries manipulades i al·legacions falses", va assegurar Charles divendres a Twitter. YouTube ha pres mesures en els últims anys contra els seus principals influencers acusats d'assetjament o abús sexual. El mes passat va desmonetitzar David Dobrik (amb 19 milions de seguidors) arran d'unes acusacions de violació i el 2019 va suspendre el compte del cantant Austin Jones, que va admetre comunicacions inapropiades amb menors.

Un dels vídeos de maquillatge de James Charles
stats