Cinc plans per fer aquest cap de setmana a les comarques gironines

Festival Còmic a Figueres, Ball del Xai Be a Olot, Fira d'Artesania a la Bisbal, concert de banda a Girona i Berenar Literari a Torroella

ARA
2 min
Il·lustració del Festival Còmic de Figueres
1.

A Figueres ploren de riure amb el Festival Còmic

LLOC: Diversos espais de Figueres / DATA: Fins al 31 de març

El XVII Festival Còmic de Figueres, del 26 al 31 de març, ens presenta “mil maneres alegres per plorar de riure”. Monologuistes, teatre gestual, ioga del riure, risoteràpia, cinema, música i fins i tot un espectacle de gran format. Amb noms com Marc Sarrats, Raquel Hervás, La Churry, Patrik Cottet-Moine, Charlie Pee, José Corbacho, Teatro del Barrio, Guillem Albà i La Maranta, The Big Ukelélé Syndicate i molts més artistes i grups que prometen alegria fins diumenge. Podreu trobar el programa i comprar les entrades a www.festivalcomic.cat.

2.

Concert de banda: La Lira de Vilafamés

LLOC: Plaça de la Independència de Girona / DATA: 30 de març, 11 h

Prèviament al concert a la Plaça Independència, hi haurà una cercavila de La Lira de Vilafamés, provinent de Castelló de la Plana, que sortirà de la Casa de Cultura i farà el següent recorregut: plaça de l’Hospital, plaça de Pompeu Fabra, plaça de Catalunya, carrer de Santa Clara i plaça de la Independència.

A les 12 h, començarà el concert gratuït de banda. En cas de pluja, el concert se celebrarà al Centre Cultural la Mercè.

Una banda de música tocant a la plaça de la Independència de Girona.
3.

El Ball del Xai Be a la plaça Major d'Olot

LLOC: Plaça Major d'Olot / DATA: 30 de març, 19 h

Per Setmana Santa, torna a Olot el Ball del Xai Be, que data de l’any 1490 i és una de les danses més antigues de Catalunya. Recuperada l’any 2007, es balla sempre el Dissabte Sant a la plaça Major.

Canalla vestida de xai.
4.

Fira d'artesania i ceràmica de la Bisbal

LLOC: Carrer Marimon Asprer de la Bisbal / DATA: 29 i 30 de març

Una bona oportunitat per descobrir l’excepcional ceràmica de la Bisbal, però també la cistelleria, els teixits, el cuir, el vidre, les joies i molts altres oficis. La fira mostra una àmplia gamma de productes únics, creats per artesans experts. En el marc de la fira es programen visites guiades al Castell Palau i el nucli antic, així com activitats especials al Terracotta Museu de Ceràmica. També hi ha tallers participatius d’origami, de cistelleria, de modelatge, de joieria i un llarg etcètera.

5.

Berenar literari de la llibreria El Cucut

LLOC: Llibreria El Cucut, carrer del Roser, 31 / DATA: 28 de març, 16:30 h

Més de 50 escriptors i escriptores de tot Catalunya participaran el Dijous Sant al tradicional berenar literari de la llibreria El Cucut, de Torroella de Montgrí. L’establiment surt al carrer i proposa reunir autors i lectors al voltant dels brunyols, els tastos de vi o una cerveseta. Un acte entranyable que honora aquesta gran llibreria.

Més propostes de plans i activitats

stats