Cinc plans per a aquest cap de setmana a les comarques gironines

Festa Major de Salt, Notes al Parc a Girona, Clàssica a Sant Pere de Rodes, Sea Jazz l'Estartit i Respira Cultura a Riells i Viabrea

ARA
2 min
Cartell de la Festa Major de Salt.
1.

Salt: una festa radiofònica per trencar audímetres

LLOC: Salt / DATA: fins al 29 de juliol

Amb un pregó que homenatja els 40 anys de Ràdio Salt s’obre la Festa Major de Salt. L’Era de Cal Cigarro serà l’epicentre de la música, el ball i la gresca. Hi actuaran l’Orquestra Selvatana, amb doble actuació de concert i ball (dia 25), Banda Neon (dia 26), l’Orquestra Di-Versiones i Piratas Rumbversiones (dia 27) i l’Orquestra Rosaleda, també amb doble actuació de concert i ball (dia 28). La matinada de dissabte i diumenge, els Diables d’en Pere Botero encendran la nit saltenca amb un gran correfoc. I desenes d’activitats més.

2.

Notes al Parc a Girona

LLOC: Parcs de Girona / DATA: 31 de juliol

Notes al Parc és un cicle de música per escoltar sense presses que aprofita els magnífics espais de calma dels parcs urbans gironins. En la recta final del cicle, Bärhof Ensemble posa música al Parc del Migdia el dia 24 de juliol (20 h), L’Arannà, amb lletra de Rodoreda, s’enfilen a la terrassa exterior de l’Auditori de Girona el dia 27 de juliol (20.30 h) i Girona Jazz Project Big Band & Marta Garret oferiran l'últim concert als Jardins de les Pedreres el dia 31 de juliol (20 h).

L'arannà.
3.

La clàssica s'enfila a Sant Pere de Rodes

LLOC: Sant Pere de Rodes / fins al 21 d'agost

Un refugi per a la música clàssica durant l’estiu. Les properes actuacions seran la de Mihajlo Zurkovic al piano, el 24 de juliol, i la del duet Hedlund i Lehrbaumer, amb violí i piano, el dia 27 de juliol. 

La violinista Linda Hendlund.
4.

Sea Jazz l’Estartit creix a tocar del mar

LLOC: l'Estartit / DATA: del 24 al 26 de juliol

El Sea Jazz l’Estartit, que estrena nom tot i tractar-se de la novena edició, duplica el nombre de concerts, augmenta en dies i amplia els espais de la seva aposta pel jazz. Un nou apartat dedicat als joves talents emergents, amb el nom de Young Lions, obrirà el festival amb set concerts gratuïts. Hi passaran llegendes del jazz com el saxofonista Charles Lloyd, el pianista Chucho Valdés o el trompetista Arturo Sandoval, al costat de joves talents com la saxofonista Lakecia Benjamin o el pianista Emmet Cohen.

5.

Riells i Viabrea Respira Cultura

LLOC: Riells i Viabrea / DATA: del 26 al 28 de juliol

Riells i Viabrea, tan a prop i tan lluny de les comarques gironines, inaugura un nou festival que compta amb Els Catarres (dia 26); un correbars amb la xaranga Bufant Fort Street Band i un Tribut a Txarango (dia 27); l’obra de teatre Adossats, de Joan Madaula, i el concert de cloenda del grup Buhos (dia 28).

Més propostes de plans i activitats

stats