Les propostes
Girona  /  Oci 20/09/2023

Cinc plans per fer aquesta setmana a les comarques gironines

La festa comunitària dels murals a Girona, una Pluja d'Art a Sant Jordi Desvalls, 25 anys del Cor de Teatre de Banyoles i la història heroica de Cristina Zalba

ARA
2 min
El cartell del festival de muralistes que tindrà com a escenari dos barris de Girona.
1.

La festa comunitària dels murals a Girona

LLOC: Santa Eugènia i Can Gibert del Pla de Girona / DATA: Fins al 24 de setembre

El monar'T és un festival anual de murals i d’art urbà als barris de Santa Eugènia de Ter i de Can Gibert del Pla. Els autors, entre els més destacats muralistes del moment, posaran enguany la mirada en la perspectiva de gènere, la realitat LGTBIQ+, el dol migratori, l’acollida o la inclusivitat des d’una gestió ecològica i sostenible. Durant aquests dies hi haurà 14 intervencions artístiques als barris, principalment en façanes i parets. 

2.

Tomàs Mallol i el cinema amateur

LLOC: Museu del Cinema de Girona / DATA: Fins al 8 d'abril del 2024

El 2023 es commemorem dos centenaris: el del naixement del col·leccionista i cineasta Tomàs Mallol (ànima del Museu del Cinema de Girona) i el del cinema amateur. D’aquí el doble homenatge. La mostra és també un homenatge als cineastes amateurs catalans de la seva generació, artífexs d’un cinema fet des de la més absoluta independència i llibertat de creació gràcies als primers aparells de cinema amateur, que fa cent anys van revolucionar la pràctica cinematogràfica. Entrada gratuïta.

3.

La història heroica de Cristina Zalba

LLOC: Oix / DATA: 23 i 24 de setembre

Visita dramatitzada al mas la Sala d’Oix, on va viure Cristina Zalba –la masovera que va jugar-se la vida per salvar un maqui ferit–, seguit d’un dinar a Santa Bàrbara de Pruneres. Inscripcions a info@maquis.cat.

4.

Pluja d'Art a Sant Jordi Desvalls

LLOC: Sant Jordi Desvalls / DATA: 22, 23 i 24 de setembre

Una fira amb paradetes que mostren les creacions dels artistes i artesans de la rodalia. Tot plegat, amanit amb concerts, espectacles de llum, circ, teatre, màgia, performance i fins i tot un concurs de DJs. La zona de furgoteques s’obre divendres a la tarda, amb el pregó d’inici de la fira a les 20.00 i el festival de llum Artlumínic des de les 21.30 fins a la 1 h. El dissabte a patir de les 10 del matí, concentració de cotxes clàssics. La fira i molts espectacles són gratuïts. L’abonament per a la resta val 5 euros.

5.

25 anys del Cor de Teatre de Banyoles

LLOC: Factoria d'Arts Escèniques de Banyoles / DATA: 21, 22, 23 i 24 de setembre

Amb moltes entrades de les 5 funcions ja exhaurides, el Cor de Teatre celebra el 25è aniversari a La Factoria d’Arts Escèniques de Banyoles. Com ha demostrat des del 1989, totes les seves propostes són també espectacles originals i sorprenents. Aquest cop prometen emocions que miren al futur. 

stats