Les propostes
Girona  /  Oci 27/01/2023

5 plans per fer aquesta setmana a les comarques gironines

El festival Neu! tanca edició, Arnau Tordera actua al Foment i Tossa de Mar programa dues nits de festa

ARA
2 min
Ferran Palau
1.

Cloenda del festival Neu! a La Mirona

LLOC: La Mirona (Salt) / DATA: dissabte a partir de les 18 h

El Neu! Festival No Internacional de Música i Altres Arts arriba a la recta final després d’una trentena de propostes culturals, vint-i-dos concerts i una desena d’activitats paral·leles. Ho fa amb la cloenda de dissabte a la sala La Mirona de Salt. En el concert es recuperen les propostes que es van haver de cancel·lar l’any passat pel covid amb una intensa vesprada musical amb Rufus T. Firefly, Ferran Palau, Chaqueta de Chándal, B1N0, XEBI SF, Gáldrick o Iris Deco. Hi haurà foodtrucks, exposicions i altres sorpreses.

2.

Arnau Tordera posa música a Verdaguer

LLOC: Escola El Foment (Girona) / DATA: dissabte a les 20.30 h

Arnau Tordera, amb veu i guitarra clàssica, interpreta íntegrament l’obra Verdaguer, ombres i maduixes, que Obeses va publicar el 2017. Un gir absolut de la partitura amb un nou arranjament complet que cercarà l’essència de la trobada entre música i poesia. El projecte més auster, intimista i genuí de Tordera, que revalora l’obra de Jacint Verdaguer, un dels tòtems de la poesia catalana. Una revisió contemporània de la figura del joglar. Entrades a http://www.elfomentgirona.cat/

3.

Mònica Planas i les històries de la televisió

LLOC: Biblioteca Carles Rahola (Girona) / DATA: divendres a les 18 h

Xerrada amb la periodista i crítica de televisió de l’ARA Mònica Planas a càrrec del podcast de ràdio Ningú no és perfecte. Un repàs al seu llibre El petó del capità Kirk. La volta al món de la tele en 80 històries.

4.

Memòria de l’Holocaust

LLOC: Saló de Plens de Girona / DATA: dijous a les 19 h

El dia internacional en memòria de les víctimes de l’Holocaust vol combatre l’antisemitisme, el racisme i tota forma d’intolerància contra qualsevol grup de persones. A Girona s’ha programat la conferència “Recordar la Xoà al segle XXI: entre localisme, cosmopolitisme i el risc de l’oblit”, a càrrec del Sr. Alfons Aragoneses, director general de Memòria Democràtica, i la intervenció del Sr. Víctor Sorenssen, director de l’Associació Europea per la Preservació i Promoció de la Cultura i el Patrimoni Jueus (AEPJ).

5.

Barraques de la festa d’hivern de Tossa

LLOC: Tossa de Mar/ DATA: nit de divendres i dissabte

A la festa major d’hivern de Sant Vicenç, a Tossa de Mar, les barraques programen dues nits de gresca i música en directe a càrrec de grups com ara The Bad Sailors, Músics de Carrer o Ítaca Band, entre d'altres. L’entrada és gratuïta amb aforament limitat. Més activitats de la festa d’hivern i informació a la web https://www.tossademar.cat.

stats