Plataformes
Mèdia  /  Sèries 01/02/2023

Les set sèries destacades del juny

L'estrena sonada del mes serà el retorn de 'Cites', que ve amb polèmica incorporada

4 min
Carlos Cuevas és el protagonista d'un dels episodis de 'Cites Barcelona'

BarcelonaAmb un peu a l'estiu, i amb les sèries fortes de l'any ja acabades per poder entrar a les nominacions dels Emmy, les ficcions del juny es presenten com a propostes lleugeres i sense gaires pretensions. N'hi ha, però, que arriben envoltades de polèmica.

1.
'The idol' (HBO Max)

5 de juny / Estrena

Lily-Rose Depp i The Weeknd a 'The idol'

Amb la signatura de Sam Levinson, creador d'Euphoria, i del cantant The Weeknd, el nou drama provocador de HBO Max s'endinsa en les interioritats de la indústria del pop de la mà d'una cantant, la Jocelyn (Lily-Rose Depp), disposada a demostrar que és l'estrella més gran del moment. La seva estressant vida entra en una nova fase quan coneix el Tedros (The Weeknd), un empresari de la nit amb un passat sòrdid. La sèrie es va presentar al Festival de Canes –els crítics van poder veure dos dels sis episodis que té– i arriba precedida de diverses polèmiques. La primera, l'acomiadament de la directora, Amy Seimetz, a qui van fer fora del projecte quan ja havia rodat el 80% dels episodis. La va rellevar Levinson, que va reescriure el guió i va tornar a rodar bona part de les escenes per evitar que la sèrie tingués una perspectiva "massa femenina", la principal preocupació de l'estrella masculina de la ficció. La segona polèmica és el suposat clima tòxic del rodatge denunciat per tretze fonts a la revista Rolling Stone.

"La veritat és que fins on hem vist a Canes, la suposada transgressió en el vincle que forgen els protagonistes s'apropa més a una variant de prestigi, molt HBO, de Cinquanta ombres d'en Grey que no pas a una exploració políticament incorrecta de tabús sexuals", explicava Eulàlia Iglesias, crítica de l'ARA, sobre els episodis de la sèrie que va poder veure al festival.

2.
'Yo nunca' (Netflix)

8 de juny / Final

Maitrey Ramakrishnan

Un dels èxits inesperats de Netflix arriba al final. La sèrie de Mindy Kaling sobre una adolescent nord-americana d'origen indi que se sent fora de lloc a l'institut torna amb una última temporada en què haurem de veure si la protagonista ha aconseguit madurar una mica. No esperem grans sorpreses sinó més aviat la fórmula que vam comprar amb la primera temporada: embolics amorosos, multitud de referències de cultura pop i, si tenim sort, algun cameo famós.

3.
'Cites Barcelona' (TV3 / Amazon)

12 de juny / Estrena

Una escena de 'Cites Barcelona'

Cites, una de les sèries més estimades de TV3, torna, però els seus fans no han trigat gaire a demostrar el seu descontentament pel fet que ara la comèdia romàntica sigui bilingüe. La sèrie, que es veurà per la televisió pública i també per Amazon, s'ha rodat 50% en castellà i 50% en català, un esquema que per a molts fans és un retrocés, ja que originalment la ficció era íntegrament en català. La versió que es veurà a TV3 serà doblada.

Més enllà de la polèmica, la sèrie creada per Pau Freixas repetirà l'esquema de les anteriors temporades: a cada episodi hi haurà dues cites romàntiques que tenen lloc en una Barcelona quasi de postal. L'única excepció serà el sisè capítol, que només tindrà una cita protagonitzada per Eva Santolaria i Antonio Hortelano, que es retroben després d'haver sigut fa 25 anys la Valle i el Quimi, la mítica parella de Compañeros.

4.
'Rapa'

15 de juny / Segona temporada

Javier Cámara i Mónica López

Rapa, la sèrie de misteri de Movistar+, es desplaça a Ferrol, on la Maite (Mónica López) i el Tomás (Javier Cámara) s'enfronten a dos casos sense resoldre que els tornaran a unir. La sergent s'endinsarà en l'hermètic món de la base naval de la ciutat per intentar esbrinar què ha passat amb una oficial que ha desaparegut. Per la seva banda, el professor de literatura s'interessarà per un cas d'assassinat que està a un punt de prescriure. Darrere de la sèrie hi ha Pepe Coira, un dels creadors de Hierro.

5.
'Outlander' (Movistar+)

17 de juny / Setena temporada

Els protagonistes d''Outlander'

Una història d'amor que desafia el temps i l'espai. Aquest és el ganxo d'Outlander, una sèrie amb fans amb una fidelitat a prova de bombes. Els herois romàntics de la saga creada per l'escriptora Diana Gabaldon són la Claire, una infermera de guerra de 1945, i el Jamie, un guerrer escocès del segle XVIII que es coneixen gràcies a un viatge en el temps. En els nous capítols la parella s'haurà d'enfrontar a nous perills, ja que la Claire és empresonada acusada d'assassinat. La setena temporada està dividida en dues parts: la primera, de vuit episodis, és la que s'estrena ara i la segona, de vuit capítols més, no arribarà fins al 2024.

6.
'And just like that' (HBO Max)

22 de juny / Segona temporada

Sarah Jessica Parker

Pot ser molt criticada, però And just like that ha trobat el seu públic, que segurament és el que ja adorava Sexo en Nueva York. En aquesta nova temporada, amb el Big ja fora de l'equació definitivament, sembla que la Carrie tornarà a rememorar vells amors, almenys si fem cas de les fotos que ha compartit Sarah Jessica Parker. Sí, torna l'Aidan (John Corbett) i amb ell l'etern debat de si era el millor nòvio per a la Carrie, molt més que el Big. A veure quina resposta dona la sèrie...

7.
'Grandes esperanzas' (Disney+)

28 de juny / Estrena

Olivia Colman

Grans esperances és una de les obres de Charles Dickens amb més adaptacions televisives. Com que una més no fa mai nosa, Disney+ estrena aquest mes la nova versió comandada pel creador de Peaky Blinders, Steven Knight. Per si la seva firma no fos suficient per donar una oportunitat a la minisèrie, Olivia Colman dona vida a la pertorbadora i sinistra senyora Havisham, i Fionn Whitehead assumeix el rol del Pip.

stats