De 'Ripley' a la nova comèdia dels creadors de 'Nada', aquestes són les vuit sèries més destacades de l'abril

Andrew Scott es posa a la pell del misteriós Tom Ripley en una nova aproximació al personatge de Patricia Highsmith

4 min
Andrew Scott com Tom Ripley

BarcelonaL'abril es presenta mogudet pel que fa a les sèries. Noms amb pedigrí com Andrew Scott, Robert Downey Jr. o Annette Bening estrenen nous projectes televisius. En l'àmbit més local, els hiperactius creadors de Nada estrenen nova comèdia, que canvia l'Argentina pel món artístic madrileny.

1.
'Ripley' (Netflix)

4 d'abril

Andrew Scott es posa en la pell del personatge creat per Patricia Highsmith

Per si quedava algun dubte que l’irlandès Andrew Scott està en plena explosió professional, el popular capellà de Fleabag protagonitza aquesta nova aproximació al personatge de Mr. Ripley, l’arribista i estafador imaginat per Patricia Highsmith. En la minisèrie, tota rodada en un blanc i negre que li confereix una estètica especialment elegant, Scott està acompanyat per Dakota Fanning i Johnny Flynn (The lovers), dues de les víctimes dels enganys de Ripley. Si l’ambientació i el repartiment no són prou al·licients per donar-li un cop d’ull, n'hi ha un tercer: el creador és Steve Zaillian, corresponsable de The Night of i guionista de pel·lícules tan reverenciades com La llista de Schindler i The Irishman.

2.
‘Bellas artes’ (Movistar+)

11 d’abril

Una escena de 'Bellas artes'

Després de l’èxit d’El encargado i, sobretot, de Nada, els argentins Gastón Duprat i Mariano Cohn tornen amb una altra comèdia que treu els colors als esnobs, en concret els que habiten en el món de l’art. El protagonista és Antonio Dumas, un prestigiós historiador de l’art cínic i egocèntric que és nomenat director d’un important museu d’art contemporani de Madrid. Un cop assumeixi el càrrec, haurà d’aprendre a navegar en un ecosistema ple de traves, des de problemes gremials fins a les neures dels artistes. L’argentí Oscar Martínez encapçala un repartiment ple d’actors espanyols, com ara Aixa Villagrán, Dani Rovira, Ana Wagener o Ángela Molina. José Sacristán hi fa una col·laboració especial.

3.
'El simpatizante' (HBO Max)

15 d'abril

Una escena d''El simpatizante'

Robert Downey Jr. i Park Chan-wook no són noms per passar per alt. L’actor i el director són els artífexs d’aquesta minisèrie basada en una novel·la homònima de Viet Thanh Nguyen guanyadora d’un premi Pulitzer. Un thriller d’espionatge i una sàtira sobre la lluita d’un espai comunista meitat francès i meitat vietnamita durant els últims dies de la guerra de Vietnam, quan és informat que els seus serveis com espia encara són necessaris.

4.
‘Big boys’ (Filmin)

16 d'abril

Els protagonistes de 'Big boys'

Estem d’enhorabona: després de molt temps d’espera –gairebé dos anys– per fi arriba a les nostres pantalles una de les comèdies britàniques més tendres dels últims temps. Aquesta preciosa història d’amistat explica la relació entre dos nois que estan en extrems oposats de la masculinitat. Dylan Llewellyn, que es va donar a conèixer amb Derry girls, és el Jack, un noi tímid i sensible que s’ha passat un any tancat a casa després de la mort del seu pare. Després d’aquest temps de reclusió ha arribat el moment d’anar a la universitat, on li tocarà compartir habitació amb el Danny, un estudiant més gran i que aparentment encaixaria en el perfil d’"heterobàsic". La segona temporada, que al Regne Unit es va estrenar a principis d’aquest any, aterrarà al maig a Filmin.

5.
‘A Gentleman in Moscow’ (SkyShowtime / Movistar+)

18 d’abril

Ewan McGregor a 'A gentleman in Moscow'

Una altra de les adaptacions literàries d’aquest mes és aquesta minisèrie en què Ewan McGregor interpreta el comte Alexander Rostov, que durant la Revolució Russa és condemnat per un tribunal soviètic a confinar-se a l’àtic d'un hotel de luxe. Si s’atreveix a sortir de l’edifici serà executat. Així, dins les parets de l’hotel, Rostov es construirà durant dècades una nova vida mentre a fora tenen lloc alguns dels fets més rellevants de la història de Rússia. McGregor està acompanyat de la seva dona a la vida real, Mary Elizabeth Winstead, que interpreta l’actriu Anna Urbanova.

6.
‘Elsebth’ (Movistar+)

23 d’abril

Carrie Preston reprèn el personatge d'Elsbeth Tascione

Elsebth Tascioni era un personatge puntual de The Good wife i The Good Fight que per la seva singularitat era capaç d’eclipsar qualsevol dels protagonistes. Conscients d’aquest valor, Robert i Michelle King, creadors de les dues sèries, han construït una nova ficció a major glòria d’aquesta fantàstica advocada interpretada per Carrie Preston. En la nova sèrie, Tascioni es trasllada de Chicago a Nova York per col·laborar amb la policia de la ciutat en la resolució de casos especialment difícils.

7.
‘Apples never fall’ (SkyShowtime)

23 d’abril

Sam Neill i Annette Bening

Amb l’èxit de Big little lies, l’escriptora Liane Moriarty i les seves novel·les es van revelar com un valor que cotitza a l’alça en televisió. Ara arriba l’adaptació d’un altre dels seus llibres, que té com a gran reclam una parella protagonista d’alt nivell, Sam Neill i Annette Bening. Ells interpreten un matrimoni i exentrenadors de tenis que decideixen vendre la seva acadèmia i començar a gaudir de la jubilació. Tot canvia quan ella desapareix sense deixar rastre i els fills de la parella comencen a plantejar-se si el matrimoni dels seus pares no era tan perfecte com ells creien.

8.
‘El caso Asunta’ (Netflix)

26 d’abril

Candela Peña interpreta Rosario Porto

Seguint la tendència de ficcionar casos reals d’assassinats, Netflix recorda la història d’Asunta Basterra, la nena de dotze anys gallega d’origen xinès que va ser trobada sense vida el setembre de 2013. La sèrie explicarà la investigació policial del crim, que va acabar apuntant els pares de la nena, Rosario Porto i Alfonso Basterra, com a autors de l’assassinat. Candela Peña i Tristán Ulloa interpreten els personatges principals de la ficció.

Més propostes de plans i activitats

stats