LÍBIA

REVOLTES AL MÓN ÀRAB

Gaddafi torna a prometre que es quedarà a Líbia i condemna les sancions del Consell de Seguretat

"Líbia és segura, no hi ha conflictes", ha dit el dictador en una entrevista a la televisió sèrbia. "El Consell de Seguretat de l'ONU no pot saber si Trípoli és segura", ha afegit.

El líder libi, Muammar al-Gaddafi, ha tornat a prometre aquest diumenge que es quedarà a Líbia i ha responsabilitzat els estrangers i, de nou, al-Qaida, dels disturbis que estan posant en perill la continuïtat dels seus 41 anys de règim autoritari, segons un resum d'avançament sobre l'entrevista que li ha fet la televisió sèrbia.

En l'entrevista, que hauria estat gravada a l'oficina de Gaddafi a Trípoli, el líder també ha condemnat el Consell de Seguretat de les Nacions Unides perquè li ha imposat sancions i ha autoritzat el Tribunal Penal Internacional perquè iniciï una investigació sobre els crims comesos pel règim. "Líbia és segura, no hi ha conflictes", ha dit el dictador en una entrevista a la televisió sèrbia. "El Consell de Seguretat de l'ONU no pot saber si Trípoli és segura", ha afegit.

Tot plegat, enmig d'un clima en què l'oposició s'acosta cada cop més a Trípoli, bastió on resisteix el dictador. Aquest diumenge els rebels han ocupat la ciutat de Zawiya, un punt clau a només 50 quilòmetres de la capital.

Mentrestant, l'anterior ministre de Justícia de Líbia, Mustafa Mohamed Abdel Jalil, està liderant la formació d'un govern provisional alternatiu a Líbia des de Bengazi, la segona ciutat del país, a l'est, que està sota el control de les forces opositores a Muammar al-Gaddafi.

Etiquetes

Més continguts de