"Alemanya ja té el seu primer pres polític" i altres reaccions a la premsa internacional

La majoria dels mitjans obren la seva portada digital amb la notícia sobre la detenció de Puigdemont

La detenció de Carles Puigdemont a Alemanya és la notícia que obre la majoria de les portades digitals dels mitjans internacionals aquest diumenge. Per descomptat, és el tema més destacat a la premsa alemanya, però també obre portada a mitjans tan prestigiosos com la BBC, 'Financial Times' i 'The Guardian'. "Alemanya ja té el seu primer pres polític" o "Puigdemont aparentment vol demanar asil a Alemanya" són alguns dels titulars.

'Der Spiegel'

La revista alemanya 'Der Spiegel' –que és una de les publicacions d'aquest tipus amb més tirada a Europa– titula a la seva pàgina web: "Carles Puigdemont, arrestat a Alemanya". La revista també informa que "la policia va detenir l'expresident català a la carretera 7" i afegeix que "un cop sigui lliurat a Espanya, haurà de fer front a una llarga pena de presó".

'Süddeutsche Zeitung'

'Süddeutsche Zeitung', un dels diaris més importants d'Alemanya, informa que "Alemanya ja té el seu primer pres polític". El rotatiu també diu que "l'arribada del conflicte català" a Berlín està generant "tensions". I es pregunta: "¿Els països de la UE poden acceptar que Madrid intenti aixafar un moviment democràtic de masses amb empresonament i multes?"

'Die Welt'

El també alemany 'Die Welt' titula que "Puigdemont aparentment vol demanar asil a Alemanya". La publicació mostra a la seva pàgina web una fotografia del vehicle en què suposadament Puigdemont viatjava de Finlàndia a Bèlgica, i també difon una entrevista de vídeo amb la periodista alemanya Krsytyna Schreiber, que diu que "la pena de rebel·lió requereix l'ús de la força".

'Bild'

"Puigdemont, detingut a Alemanya" és el titular del diari alemany 'Bild', que obre la portada digital amb una gran fotografia del president català. També afirma que "l'excap separatista es podria enfrontar a 25 anys de presó" i, de la mateixa manera que 'Die Welt', avança que Puigdemont "està considerant demanar asil a Alemanya".

BBC

La prestigiosa cadena britànica BBC titula "L'exlíder català fugitiu és detingut", i detalla que Carles Puigdemont haurà de comparèixer davant un jutge alemany aquest dilluns. També diu que el president català "s'havia autoimposat un exili a Bèlgica".

'The Guardian'

El també britànic 'The Guardian' destaca que "El líder català Carles Puigdemont és detingut per la policia alemanya". I afirma: " Ralph Döpper, el fiscal adjunt al fiscal de l'Estat [alemany], ha informat a 'The Guardian' que està investigant si Puigdemont serà posat sota custòdia per ser extradit, i que espera arribar a unes conclusions preliminars aquest dilluns".

'The Financial Times'

"Carles Puigdemont arrestat per la policia alemanya", titula el britànic 'The Financial Times'. I també informa que "Espanya havia dictat una ordre de cerca i captura contra l'exlíder català".

'The New York Times'

El reconegut diari nord-americà 'The New York Times' repeteix el mateix titular que altres mitjans: "L'exlíder català Carles Puigdemont és detingut a Alemanya", informa. "La decisió ha reactivat les tensions a la regió [catalana] mentre el govern espanyol central intenta sufocar el moviment secessionista a Catalunya, una rica regió del nord-est", també afirma al rotatiu.

'The Washington Post'

"El líder separatista català Carles Puigdemont és arrestat a Alemanya" és el titular del nord-americà 'The Washington Post". El diari destaca que "la detenció és l'última d'una sèrie de maniobres que ha deixat el moviment independentista de Catalunya amb pocs líders, perquè estan empresonats o són fugitius".

'Le Monde'

El diari francès titula: "Manifestacions a Barcelona després de la detenció de Carles Puigdemont". I comença el seu article de la següent manera: "És el final d'una llarga persecució", assegura. 'Le Monde' també detalla que els manifestants a Barcelona criden "Llibertat per als presos polítics!" i "Puigdemont, el nostre president!".

'Le Figaro'

"Manifestació a Barcelona després de l'arrest de Carles Puigdemont" és el titular del francès 'Le Figaro'. "Puigdemont és acusat d'haver organitzat un referèndum d'autodeterminació l'1 d'octubre malgrat que havia estat prohibit pel 'risc de greus incidents violents'", detalla el rotatiu, que també publica un vídeo on es veuen els manifestants a Barcelona escridassant i colpejant els mossos d'esquadra.

'La Repubblica'

El diari italià 'La Repubblica' destaca a la seva portada digital que "Puigdemont és arrestat per la policia a Alemanya" i que "Barcelona surt al carrer. Enfrontaments amb la policia". "A Barcelona moltíssima gent ha respost a la crida feta per un grup separatista radical, els Comitès per la Defensa de la República, i s'ha unit a la protesta a la Rambla", afirma el rotatiu, que també detalla que els manifestants s'han dirigit a la seu de la Comissió Europea a Barcelona amb el crit "Aquesta Europa és una vergonya".

'Corriere della Sera'

El titular del també italià 'Corriere della Sera' és gairebé idèntic al de 'La Repubblica'. "Puigdemont és detingut per la policia alemanya. A Barcelona hi ha enfrontaments entre els manifestants i la policia", informa el diari, que també detalla que el president català podria fer front a "una pena de 25 anys de presó".