Apareixen restes d'avió a Moçambic: una nova pista de l'MH370?

El govern malaisi rebutja fer especulacions, però diu que hi ha "una alta possibilitat" que es tracti d'un fragment de Boeing 777, el mateix model de l’aparell desaparegut

Quan s'estan a punt de complir dos anys de la desaparició del vol MH370 de Malaysia Airlines, noves restes d'avió han aparegut a la costa de Moçambic, segons ha informat NBC News aquest dimecres i han confirmat a l'agència Efe fonts oficials dels Estats Units. Totes les informacions coincideixen en el fet que es tractaria d'un estabilitzador horitzontal –part de la petita ala incorporada a la cua dels avions– d'un Boeing 777, el mateix model de l’aparell que va desaparèixer el 8 de març de l’any 2014, amb 239 passatgers a bord, quan cobria la ruta entre Kuala Lumpur i Pequín.

El fragment d'avió hauria estat localitzat, concretament, en un banc de sorra entre Moçambic i Madagascar. Es tracta de la mateixa zona de l' oceà Índic on hi ha l' illa de la Reunió, en la qual al juliol es va trobar un fragment d'ala de l'MH370 –tal com  van confirmar tant les autoritats malàisies com, posteriorment, la fiscalia francesa–. Segons NBC News, el nou objecte –descobert per un nord-americà que ha escrit informacions a internet relatives a la recerca de l'aeronau–  portaria escrites les paraules "no step" (no trepitjar), un missatge de seguretat que s'inclou en algunes parts de les aeronaus.

El ministre de Transport de Malàisia, Liow Tiong Lai ha confirmat a Twitter que, d'acord amb els primers informes, hi ha una "alta possibilitat" que la peça trobada a Moçambic pertanyi a un Boeing 777. Això sí, ha deixat clar –en un altre tuit– que encara no es pot concloure que es tracti d'un fragment de l'MH370. Per confirmar tant el model com l'aparell als quals pertany la peça, ha afegit el ministre, caldrà esperar a recuperar les restes i analitzar-les. " Insto tothom a evitar l'especulació indeguda", ha conclòs.