WIKILEAKS

Assange denuncia una “investigació il·legal”

El fundador de Wikileaks ha fet una roda de premsa enfront de la mansió de Suffolk, al sud-est d'Anglaterra, on compleix la llibertat provisional que va concedir-li un tribunal londinenc

El fundador de Wikileaks, Julian Assange, va denunciar ahir una “investigació il·legal” per acabar amb la seva feina i la de la seva web. Segons va subratllar, no hi ha “ni una sola prova” dels delictes d'agressió sexual dels quals se l'acusa.

Assange va fer aquestes declaracions enfront de la mansió de Suffolk, al sud-est d'Anglaterra, on compleix la llibertat provisional que va concedir-li un tribunal londinenc. Assange va assegurar que hi ha diverses institucions “ocupades en el que sembla, sens dubte, una investigació secreta i, aparentment, també una investigació il·legal”.

Segons va justificar, ell i els seus col·laboradors ho perceben “en la forma que determinades persones que suposadament col·laboren amb nosaltres van ser retingudes a la duana dels EUA i van veure com els confiscaven els ordinadors. Al seu judici, hi ha “una investigació agressiva”, “algunes persones han perdut molta credibilitat” i “volen fer carrera amb casos famosos”

Assange ha passat deu dies pràcticament incomunicat a una presó de Londres. Ara viu al domicili que li ha cedit un amic seu al comtat de Suffolk i compleix les condicions de la seva llibertat provisional, com portar un braçalet electrònic.

Més continguts de