Almenys deu morts en un atemptat en un hotel de Somàlia on hi havia membres del govern

Al-Shabaab reivindica l'acció, en què ha quedat ferit el vicepresident

Almenys deu persones han mort en un atemptat suïcida contra un hotel a la capital de Somàlia, segons ha explicat la policia. Entre els ferits hi ha el vicepresident del país i un diputat. La milícia somalí Al-Shabaab ha reivindicat l'autoria de l'atac, segons l'emissora de ràdio Al-Andalus. "Estem darrere de l'atac", ha assenyalat el xeic Abdiasis Abu Mussab, portaveu d'operacions militars d'Al Shabaab, a Reuters. "Busquem a càrrecs del Govern a l'hotel, és part de les nostres operacions a Mogadiscio", ha afegit. L'atac suïcida s'ha produït al migdia en el Central Hotel, hora de gran afluència per ser cap de setmana a Somàlia. 

L'oficial de la policia Nur Mohammad ha indicat a Reuters que "primer ha explotat el cotxe bomba a la porta de l'hotel, i després un atacant suïcida s'ha immolat a l'interior. Hi havia ministres i legisladors dins de l'hotel". Segons el funcionari, un mínim de 10 persones han mort, inclòs un parlamentari, càrrecs de seguretat i civils. "Però la quantitat de víctimes podria augmentar", ha afegit.

arah Adbullahi, un capità de policia, ha assenyalat que el viceprimer ministre Mohammad Omar Arte i el ministre de Ports Nur Farah Hirsi han resultat ferits lleus de lleugeresa. Un portaveu presidencial ha dit que el mandatari, Hassan Sheij Mohamud, ha condemnat l'assalt com un "atac terrorista".

Més continguts de