Corea del Nord amenaça els EUA amb una guerra

En un comunicat, Pyongyang posa com a objectiu la Casa Blanca, el Pentàgon o qualsevol lloc dels EUA

Corea del Nord ha amenaçat aquest dilluns de dur a terme una guerra en territori dels EUA per les que considera "falses" acusacions d'haver atacat cibernèticament Sony per la pel·lícula que es mofa del líder Kim Jong-un.

"L'exèrcit i el poble de la RPDC (Corea del Nord) estan completament preparats per a un enfrontament amb els EUA en totes les formes de guerra, incloent-hi la cibernètica", exposa el règim de Kim Jong-un en un comunicat publicat en anglès per l'agència estatal KCNA.

"El nostre contraatac més fort es dirigirà a la Casa Blanca, al Pentàgon i a tot el territori continental dels Estats Units i superarà amb escreix el contraatac simètric declarat per [Barack] Obama", afirma Pyongyang en el comunicat.

Corea del Nord ha reiterat que no té res a veure amb l'agressió cibernètica a Sony, i fins i tot ha proposat a l'Oficina Federal d'Investigacions dels EUA (FBI) emprendre una investigació conjunta dels fets, però els serveis d'intel·ligència nord-americans han descartat aquesta opció.