Publicitat
Publicitat

Corea del Nord dobla el seu esforç nuclear després de les sancions

Tot i les sancions, tot i les condemnes internacionals, fins i tot de països aliats com la Xina i Rússia, Corea del Nord segueix determinada a augmentar la seva capacitat militar. El règim nord-coreà va anunciar ahir que doblarà els seus esforços per potenciar el seu programa nuclear i de míssils, i així col·locar-se al mateix nivell que els Estats Units. Aquest contundent missatge arriba després de les sancions imposades dilluns pel Consell de Seguretat de les Nacions Unides, destinades a ofegar econòmicament el país de Kim Jong-un posant limitacions sobre les seves importacions de petroli i prohibint les seves exportacions de tèxtils.

A través d’un comunicat, el ministeri d’Afers Estrangers nord-coreà va explicar que estan decidits a portar la seva “lluita fins al final” i que per mantenir la pau i la seguretat a la regió tenen l’obligació d’assolir “un equilibri” militar amb els Estats Units, cosa que els empeny a seguir treballant per augmentar la seva capacitat armamentística. De fet, el New York Time s apuntava ahir, citant analistes, que el règim ja torna a treballar al lloc on duu a terme les seves proves nuclears subterrànies. És des d’on el 3 de setembre va fer una prova amb una bomba d’hidrogen, un artefacte molt més potent que els anteriors que havia provat. Les fonts citades pel New York Times asseguren que a través d’imatges per satèl·lit tenen constància que el règim ha reprès l’activitat a la zona per dur a terme una nova prova nuclear subterrània. Tot i això, res apunta que la nova prova pugui ser imminent.

De moment, els veïns de Pyongyang es preparen. Corea del Sud va informar ahir que ha realitzat amb èxit el seu primer exercici amb míssils de creuer de llarg abast, una maniobra que va fer simulant que bombardejava instal·lacions clau nord-coreanes.

Més continguts de