Cinc morts en un tiroteig en un diari local de Washington

L'agressor és un home blanc que hauria intentat denunciar el rotatiu per difamació

Almenys cinc persones van morir ahir dijous i diverses més van resultar greument ferides en un tiroteig que va tenir lloc a la redacció del diari 'The Capital Gazette', situat a la ciutat d’Annapolis, a l’estat nord-americà de Maryland, a l’est del país. L’agressor, que va ser detingut en el mateix lloc,  va ser identificat com a Jarrod Ramos, un home blanc de 38 anys que, segons la policia, va actuar per venjança ja que havia perdut una demanda judicial contra el rotatiu per difamació. Ramos va denunciar l'empresa editora per una notícia en què l'acusaven d'haver assetjat una dona a través de les xarxes socials. Segons fonts policials, l'atacant va preparar a consciència l'acció.

Un periodista del diari atacat, Phil Davis, va explicar que “diverses persones” van rebre un impacte de bala dins l’edifici. “Un home amb una arma ha obert foc a través d’una porta de vidre contra diversos treballadors –va escriure el reporter a Twitter–. No hi ha res més terrorífic que la gent sigui tirotejada mentre t’amagues sota l’escriptori i sents com l’agressor torna a carregar l’arma”, va detallar. Al lloc de l’incident s'hi va desplegar un important dispositiu de les forces de seguretat, i les persones que eren dins l’edifici van ser evacuades fent-les sortir amb les mans enlaire.

L'edició d'avui divendres del diari és un homenatge als companys morts, amb les seves fotografies coronant la portada 

L’alcalde d’Annapolis, Gavin Buckley, va explicar que mai s’hauria imaginat que un incident així pogués produir-se a la seva ciutat, però que estaven “preparats”. Segons va dir, diverses persones havien rebut “entrenament” per respondre a un possible atac amb armes. Malgrat això, ahir la tragèdia no es va poder evitar. El governador de Maryland, Larry Hogan, es va mostrar “completament devastat” per la tragèdia.

El 'Capital Gazette' és un diari imprès, tot i que també té una edició digital, que pertany al grup Baltimore Sun Media. Aquest grup editor és un dels més antics dels Estats Units, ja que es va fundar l’any 1727, segons informa a la seva web. El diari té una plantilla de 55 persones.

Annapolis, la capital de l’estat de Maryland, és una ciutat de 40.000 habitants situada uns 50 quilòmetres a l’est de Washington.

Més continguts de