Iran

Dues naus de guerra iranianes entren al Mediterrani

És la segona vegada que aquest tipus de vaixells entren a la zona des de la revolució islàmica del 1979. L'Iran vol 'enviar un missatge de pau i amistat sense deixar de mostrar el poder de la República Islàmica'

La XVIII flotilla de l'Armada iraniana, formada per dos bucs de guerra, ha entrat aquest dissabte al Mediterrani després de creuar el canal de Suez, segons ha anunciat a l'agència oficial Irna un comandant de la marina iraniana, l'almirall Habibollah Sayyari.

No ha donat detalls sobre la missió del vaixell de subministrament 'Jark' i el destructor 'Shahid Nadqi' i només ha dit que volen 'enviar un missatge de pau i amistat als països de la regió', sense deixar de 'mostrar el poder de la República Islàmica de l'Iran'.

Es tracta de la primera operació de naus de guerra iranianes a la Mediterrània després de la revolució islàmica del 1979 va provocar al febrer de 2011 dures reaccions d'Israel i els Estats Units. Tel Aviv va qualificar el moviment de "provocació" i va posar la seva marina en estat d'alerta. Washington va advertir les naus iranianes i els va demanar que actuessin d'acord amb "les lleis internacionals" i que no "emprenguessin cap acció que pogués comprometre la seguretat".

La nova missió iraniana arriba en un ambient de tensió entre Israel, Estats Units i l'Iran, alimentades per la crisi al voltant del programa nuclear iranià i dels recents atemptats contra Israel a la Índia i Tailàndia, atribuïts per l'estat hebreu a Teheran.