Egipte
Internacional 08/06/2011

Human Rights Watch aconsegueix que Egipte aturi les "proves de virginitat" a les detingudes

Les víctimes d'aquesta pràctica no la denunciaven per por. HRW va descobrir-ho pel testimoni d'un grup de dones retingudes durant la revolta contra Mubàrak

Redacció
1 min

El CaireL'ONG Human Rights Watch (HRW) ha aconseguit que l'exèrcit d'Egipte es comprometi a eliminar les "proves de virginitat" que realitzaven, fins ara, a les detingudes en les presons egípcies.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'observatori pels drets humans va denunciar aquesta controvertida pràctica arran de les queixes presentades per un grup de dones retingudes pels militars durant la revolta contra el règim de l'expresident del país, Hosni Mubàrak.

Mai hi havia hagut denúncies contra l'exèrcit perquè fins ara les dones havien tingut por de denunciar aquestes proves, molt esteses a les presons.

HRW n'ha parlat ara amb les noves autoritats egípcies i n'ha aconseguit el compromís de prohibir-les.

Per assegurar-se que no havien estat violades

Les queixes van començar amb la detenció d'una vintena de dones durant les protestes a la plaça Tahrir del Caire de principis d'any.

La policia les va sotmetre a proves mèdiques per comprovar si encara eren verges. Una pràctica que els comandaments policials van justificar perquè així s'asseguraven que les detingudes no havien estat violades.

Les organitzacions de drets humans ho van qualificar de degradant. Ara vigilaran que no es torni a repetir.

stats