Silvio Berlusconi defensa un referèndum pactat com a solució per a Catalunya

L'ex primer ministre italià també ha criticat les càrregues policials de l'1 d'octubre

El sempre polèmic Silvio Berlusconi no s'ha estat de comentar l'actualitat a Catalunya en la seva darrera aparició pública. A l'entrada de la reunió del Partit Popular Europeu (PPE), que s'ha celebrat aquest dijous a Brussel·les, l'ex primer ministre italià ha defensat una solució dialogada per a la crisi catalana i ha defensat la celebració d'un futur "referèndum controlat" i "legal" que estigui més "emmarcat en la legitimitat constitucional" espanyola.

El polític milanès, de 81 anys, ha reconegut que la situació a Catalunya és un assumpte "molt difícil", però que, segons ell, "es pot resoldre amb el diàleg". Berlusconi ha afegit que ell "no hauria enviat la Guàrdia Civil" a reprimir les votacions de l'1 d'octubre, tot i que ha assenyalat que això ja és cosa del passat i que cal mirar al futur, i ha subratllat el seu "respecte" per Mariano Rajoy.

El pròxim diumenge, 22 d'octubre, 16 milions d'italians de les regions del Vèneto i la Llombardia estan cridats a votar als seus referèndums consultius. Les consultes, que no tenen cap valor vinculant, cerquen esbrinar si els habitants de les dues regions més riques d'Itàlia volen més autonomia.

Més continguts de