Israel accepta la proposta d'alto al foc a Gaza plantejada per Egipte

El president de l'Autoritat Nacional Palestina (ANP), Mahmud Abbàs, ha lloat la iniciativa i ha agraït a Egipte els esforços per restaurar la calma a la regió

El gabinet polític i de seguretat israelià ha acceptat la proposta d'alto el foc a Gaza plantejada per Egipte, segons ha informat aquest dimarts l'oficina del primer ministre israelià en un comunicat.

Segons la nota, el gabinet, reunit a Jerusalem des de primera hora del dia, ha acceptat cessar les hostilitats des de les 09.00 hora local –les 08.00 h, hora catalana.

Egipte va presentar ahir una iniciativa per donar una sortida al conflicte entre Israel i el moviment islamista palestí Hamàs, que estipula la treva entre ambdós bàndols a partir d'aquest matí i reunions al Caire en els propers dies.

El pla crida les dues parts a "un alto el foc immediat", de qualsevol operació aèria, terrestre o marítima.

El president dels Estats Units, Barack Obama, va celebrar ahir la intermediació d'Egipte en el conflicte i va dir que espera que ajudi a restablir la calma a la regió.

"L'augment d'una escalada de violència no beneficia ningú, especialment israelians i palestins. Farem tots els possibles per facilitar el retorn a l'alto el foc del 2012", va expressar Obama.

El popular diari israelià 'Yediot Aharonot' avança avui en la seva portada l'acceptació del cessament d'hostilitats i, tot i que alguns membres del gabinet israelià es van mostrar contraris a la iniciativa egípcia, finalment l'executiu hi ha votat a favor.

El president de l'Autoritat Nacional Palestina (ANP), Mahmud Abbàs, ha lloat la iniciativa i ha agraït a Egipte els seus esforços per restaurar la calma a la regió, segons informen mitjans locals.

Per la seva banda, dirigents del moviment islamista Hamàs a Gaza i a l'estranger s'han mostrat de matinada reticents a acceptar la proposta del Caire per la seva renúncia a pactar un alto el foc abans d'un acord de treva més ampli.

El ministeri de Sanitat a Gaza ha informat avui que el recompte de morts en l'enclavament palestí se situa en 189, mentre que els ferits s'acosten als 1.400 i les cases destruïdes ja són més de 250 en vuit dies de conflicte.