Publicitat
Publicitat

Crisi de l'euro

Sarkozy, el cambrer geperut de Merkel, disposat a tot per la triple A

Un muntatge satíric presenta el president francès com a fidel servent de la cancellera alemanya en la crisi de l'euro. El vídeo triomfa a YouTube

Un muntatge de vídeo ha convertit la cancellera alemanya, Angela Merkel, en la mestressa d'un fidel president francès, Nicolas Sarkozy, caracteritzat com a cambrer geperut. És una versió satírica del popular esquetx Diner for One ( Sopar per a un), que des de 1963 s'emet per televisió cada Cap d'Any a Alemanya. L'argument és senzill: la senyora Sophie s'asseu en una taula buida per celebrar el seu 90 aniversari en un banquet imaginari amb convidats morts fa anys, els llocs dels quals ocupa el seu cambrer.

En la nova versió, els convidats desapareguts són el primer ministre grec Iorgos Papandreu, el seu homòleg italià, Silvio Berlusconi, i el president espanyol José Luis Rodríguez Zapatero. En la suma de papers, el servent va acumulant grans dosis d'alcohol. El títol de la versió "remasteritzada" per al 2012 és La 90a cimera de rescat o euros per a ningú. Va ser creat per a la televisió ARD per un humorista alemany, Udo Eling, i està triomfant a YouTube.

El vídeo ja ha tingut més visites a internet que el missatge d'Any Nou de la cancellera, on demanava als alemanys que es preparessin per a un 2012 dur.

"La triple A només serà per al teu xampany aigualit"

–"Posa't-hi", diu Merkel al majordom que espera obedientment instruccions al seu costat, "o només tindràs la triple A per al teu xampany aigualit".

–"Sembla més rica que mai", respon Sarkozy, "i jo sóc un llepaculs", i aixeca la copa per a un brindis: "Per l'euro, senyora".

Sarkozy ha de substituir els líders absents que han perdut el càrrec en la crisi de l'euro : Papandreu, Berlusconi i Zapatero. El primer ministre britànic, David Cameron, també és entre els convidats imaginaris de Merkel, en aquest cas per haver-se quedat voluntàriament al marge, amb el veto a la cimera de l'euro de desembre. "No s'oblidi –diu Merkel– que Europa parla alemany".

Al final, Sarkozy acompanya Merkel al pis de dalt comprometent-se a no fer servir eurobons i a portar-se bé perquè li donin la triple A.


Etiquetes

Més continguts de