París desallotja 500 migrants de dos campaments més

Es tracta de la segona evacuació en els últims cinc dies

La policia ha evacuat aquest dilluns els dos grans campaments d'immigrants que quedaven a l'interior de París, on malvivien en tendes de campanya al voltant de 1.000 persones. Aquest és el 36è desallotjament que es produeix des del juny del 2015, quan van començar a plantar-se els campaments, i arriba tan sols cinc dies després d'un altre de gran magnitud, amb més de 1.500 afectats.

El desallotjament s'ha fet sense incidents, tal com les forces policials i de serveis socials havien previst. Pels volts de dos quarts de set del matí les màquines han arribat als molls de la Porte des Poissonniers, i una altra pel costat del canal Saint-Martin, al nord-est de la capital francesa, i els migrants han pujat als autobusos preparats per portar-los a centres d'acollida. 

En un comunicat, la prefectura ha explicat que els migrants desallotjats passaran un examen sobre la seva situació administrativa en què s'avaluarà quins compleixen els requisits per poder sol·licitar una demanda d'asil.

Els dies previs a aquest desallotjament hi havia hagut polèmica entre el ministre de l'Interior, Gérard Collomb, i l'Ajuntament de París, de la socialista Anne Hidalgo, que es van acusar mútuament de la situació dels campaments, agreujada pe la mort d'un dels immigrants, que va caure al canal i es va ofegar.