Publicitat
Publicitat

Iran

Acusat de ser massa proper a les tesis reformistes de l'oposició

Rafsandjaní abandona la presidència de l'Assemblea d'Experts per les crítiques de la "línia dura"

L'Assemblea d'Experts és l'organisme responsable de designar el líder suprem iranià. El dirigent, supervivent de la revolució de 1979, jugava un paper de pont entre oficialistes i opositors

L'expresident iranià Akbar Haixemi Rafsandjaní ha abandonat la presidència de l'Assemblea d'Experts, l'organisme islàmic responsable de designar el líder suprem iranià. Rafsandjaní, que presideix l'Assemblea des del setembre de 2007, ha abandonat el càrrec després de les fortes crítiques de l'anomenada "línia dura", que l'acusa de ser massa proper a l'oposició reformista.

L'aiatol·là Mohamad Reza Mahdavi Kani, un clergue conservador veterà, ha pres el relleu, segons informa l'agència de notícies semioficial Mehr.

La derrota d'un dels grans supervivents de la política iraniana des de la revolució islàmica de 1979 posa de relleu que els opositors al president Mahmud Ahmadinejad estan aïllats i marginats. La derrota de Rafsandjaní treu d'una posició potencialment crucial en la conformació de la futura successió al líder suprem, Ali Khamenei, de 71 anys. Rafsandjaní va ser desposseït del seu paper com a líder divendres després d'haver criticat la repressió de protestes de l'oposició el 2009. Ell segueix sent president del Consell de Conveniència, un comitè que arbitra les disputes sobre la legislació entre els òrgans de l'Estat. 

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT