Síria

L'Exèrcit Sirià Lliure captura un general del règim de Baixar al-Assad


Els rebels demanen l'alliberació d'alguns detinguts en un termini de 72 hores a canvi de la vida del militar. L'arrest coincideix amb el primer aniversari de la revolta

Els rebels han capturat un dels generals de l'exèrcit del règim sirià, Naim Jalil Oda, i han donat un marge de 72 hores al govern perquè alliberi alguns detinguts de la resistència a Duma (a la perifèria de Damasc), a canvi d'evitar l'execució del militar, segons ha informat el "número 2" de l'Exèrcit Sirià Lliure, Malek al-Kurdi.

"Informem a les autoritats responsables de les nostres condicions per posar en llibertat a Oda. Volem l'alliberació dels detinguts a les seus dels Serveis d'Intel·ligència Aèria a Duma en un termini de 72 hores, perquè sinó Oda serà executat en públic i això serà el començament", ha explicat un membre de l'Exèrcit Sirià Lliure que apareix amb la cara tapada en un vídeo difós a Internet.

Al-Kurdi no ha volgut donar més detalls, però ha assegurat que no serà l'última vegada que els rebels capturin a un membre de les forces armades. "Com que les brigades d'Al-Assad detenen i maten, nosaltres hem de fer alguna cosa per fer-los front".