Trump carrega contra l'Iran en el seu esperat discurs des de Riad

El discurs, que ha durat 33 minuts, posava l'accent en la lluita contra l'extremisme

Aquest missatge, ha dit Donald Trump durant el seu esperat discurs sobre l'islam, és un "missatge d'amistat i esperança". Trump, que s'ha desfet en honors i paraules d'agraïment cap al seu amfitrió, el rei Salman de l'Aràbia Saudita, ho ha aprofitat també per responsabilitzar l'Iran dels conflictes a la regió i dels "indescriptibles crims de Baixar al-Assad". "Tot el que passa a Síria és culpa del règim iranià", ha afegit Trump davant d'una audiència formada per 55 líders de països musulmans expressament convidats per a l'ocasió i notables saudites.

A la capital de wahhabisme, la versió de l'islam més radical, el president nord-americà ha enviat un missatge als líders religiosos en general: "Han de tenir això ben clar: la barbàrie no us portarà glòria, el servilisme al diable no us portarà dignitat". El mandatari ha cridat aquest diumenge a emprendre "una batalla contra criminals salvatges que busquen aniquilar éssers humans i gent decent". Trump, que va fugir de la teoria del xoc de civilitzacions que tant va defensar durant la campanya presidencial, va insistir que "es tracta d'una lluita entre el bé i el mal". "Només hi pot haver un futur millor si les vostres nacions fan fora els extremistes i els terroristes. Expulseu-los". I no confieu en el poder militar dels Estats Units per fer-ho, ha vingut a dir el defensor del lema 'Amèrica primer': "Les nacions del Pròxim Orient no han d'esperar el poder americà per acabar amb els seus enemics".

Trump pronunciava el seu discurs l'endemà d'haver signat un contracte de prop de 90.000 milions d'euros en venda d'armes per renovar l'exèrcit saudita, el més modern de la regió després de l'israelià.