Publicitat
Publicitat

Trump obre la porta a aixecar les sancions a Rússia

En una entrevista a 'The Wall Street Journal', el president electe demana a la Xina canvis en les polítiques monetàries i de comerç

El president electe dels EUA, Donald Trump, ha obert la possibilitat d' aixecar les sancions a Rússia imposades per l'encara president, Barack Obama, si el Kremlin col·labora en la lluita contra el terrorisme i en altres objectius.

En una entrevista a 'The Wall Street Journal' publicada aquest dissabte, Trump assegura, però, que mantindrà intactes les sancions "almenys durant un temps".

"Si t'avens amb Rússia i si realment ens estan ajudant, per què hem de mantenir les sancions si estan fent coses realment bones?", es pregunta Trump en l'entrevista, en al·lusió a la lluita contra el terrorisme internacional i als altres objectius comuns.

Trump s'ha referit així a les sancions econòmiques a organismes d'espionatge, individus i empreses de seguretat informàtica russos que  Obama va imposar abans d'acabar el 2016 com a represàlia per la suposada ingerència del Kremlin durant la campanya de les eleccions presidencials.

Obama, a més, va ordenar l'expulsió del país de 35 diplomàtics russos i de les seves famílies.

El president electe també ha reiterat que està disposat a reunir-se amb el cap de l'estat rus, Vladímir Putin, després de prendre possessió del càrrec aquest 20 de gener. "Em sembla que a ells els agradaria reunir-se, i això està bé", diu.

Política amb la Xina

En l'entrevista, Trump també és preguntat per la política d'"una sola Xina" de Pequín, que Washington reconeix des que el 1979 va trencar relacions diplomàtiques amb Taiwan, i ha respost que "es pot negociar tot", fins i tot aquest reconeixement.

El president electe posa com a  condició a Pequín per mantenir la política d'una sola Xina que mostrin canvis en les seves polítiques monetàries i de comerç.

Trump va originar al desembre una crisi diplomàtica entre els EUA i la Xina després de parlar per telèfon amb la presidenta de Taiwan, Tsai Ing-wen, cosa que va suposar el primer contacte a aquest nivell des del 1979.

Més continguts de