XINA
Internacional 03/06/2011

Un adolescent xinès es ven un ronyó per comprar-se un iPad i un ordinador portàtil

La mare va descobrir el que havia fet quan el va veure arribar amb els dos objectes, massa cars per a la butxaca del noi i de la família. El va interrogar i el jove va confessar. La televisió, els diaris i els bloguers xinesos recullen el cas

Redacció
1 min
La cicatriu que mostra el vídeo emès per la cadena Shenzhen TV, sobre la venda d'un ronyó per un iPad

BarcelonaEl cas d'un adolescent de 17 anys que s'ha venut un ronyó per comprar-se un iPad2 i un ordinador portàtil ha sacsejat la Xina o, almenys, els seus mitjans de comunicació públics. Tot i que la venda d'òrgans humans al mercat negre és habitual a la Xina, aquesta vegada el cas s'ha pres com a exemplaritzant.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Tant la televisió pública de la província de Guangdong, Shenzhen TV, com el diari Global Times –un mitjà del govern però adreçat als estrangers– han dedicat espai a la història de Zheng i han recollit les declaracions de la seva mare. Segons explica la dona, el seu fill es va presentar un dia amb un iPad i un ordinador portàtil que no es podia pagar la família i el va interrogar fins que va confessar que s'havia venut un ronyó per 22.000 iuans (uns 2.200 euros) per pagar-se els aparells que desitjava.

En el vídeo de Shenzhen TV, hi apareix la família, amb declaracions de la mare. I, en un pla curt que no permet veure la resta del cos, es mostra la cicatriu que, segons el canal televisiu, és la prova de l'operació quirúrgica realitzada.

La història també ha obtingut ressò al blog Shanghaiist, escrit per un nord-americà establert a la Xina i amb molta credidibilitat i molts lectors. Hi afegeix el reportatge de Shenzhen TV L'autor no s'està d'afegir, al final del seu relat, que el noi és "cobdiciós i estúpid".

stats