MÓN

Gran tensió a Alger després d'una nit d'enfrontaments

Centenars de joves han sortit al carrer per protestar per l'encariment de productes bàsics

Una gran tensió regna avui a Alger després dels motins i enfrontaments que hi ha hagut durant aquesta nit en diversos barris populars de la capital, que han provocat diversos ferits i danys materials considerables.

Els xocs més violents han esclatat a l'antic barri de Bab al-Ued, a deu minuts del centre d'Alger, on les petjades dels enfrontaments i les destrosses eren encara visibles aquest matí, segons ha pogut constatar EFE.

A primera hora de la nit, centenars de joves van prendre els carrers d'aquest barri i van envoltar la comissaria per denunciar l'escalada dels preus i l'important alça de productes de gran consum, com el sucre i l'oli.

La policia s'ha vist desbordada i no ha pogut contenir la còlera dels manifestants, alguns dels quals han aprofitat per trencar botigues de productes electrònics, de roba o de telefonia.

Armats amb barres de ferro i amb diverses armes blanques, entre elles espases de fabricació casolana, els joves s'han enfrontat a la policia durant llargues hores. La policia ha usat material antiavalots per dispersar els manifestants, segons han informat testimonis presencials i habitants del barri.

Els enfrontaments han durat part de la nit i han provocat molts ferits en tots dos bàndols. L'arribada de reforços policials no ha aconseguit calmar els ànims.

EFE ha pogut comprovar, a primera hora d'aquest matí, com importants efectius d'unitats antiavalots prenien el barri de Bab al-Ued i un helicòpter sobrevolava la zona.

Episodis de còlera similars s'han produït també, durant la jornada d'ahir, en altres barris d'Alger, com Cheraga, Bouchaoui o Ain Benia, on centenars de persones han ocupat els carrers per denunciar la carestia de la vida i han entonat eslògans hostils contra el poder central.

També ahir es van registrar situacions tenses en diversos barris pobres de la ciutat d'Orà, capital de l'oest del país, de manera que les autoritats locals han demanat la presència d'unitats d'antiavalots.

Des que es va iniciar l'any, la resposta popular ha arribat a totes les zones del país, i diverses regions d'Algèria com Tipaza, Blida, El Taref, Orà, Alger, Wargla i Djelfa han estat escenari de conflictes per l'alça dels preus.

Segons publica avui la premsa local, el ministre de Comerç, Mustafà Benbada, ha expressat la seva inquietud per l'alça dels preus, que ha qualificat d'inacceptable, i ha anunciat mesures per reconduir la situació.

Etiquetes

Més continguts de