LÍBIA

L'organització de drets humans HRW xifra en 84 els morts per la repressió a Líbia

"Les forces de seguretat de Gadafi estan disparant contra ciutadans libis simplement perquè demanen un canvi", segons ha denunciat un portaveu de l'organització

Segons ha denunciat l'organització internacional Human Rights Watch (HRW), les les forces de seguretat del govern libi han matat almenys 84 persones en tres dies de protestes a diverses ciutats del país. L'organització defensora dels Drets Humans n'ha fet un informe a partir d'entrevistes telefòniques amb el personal dels hospitals locals i testimonis de la repressió .

Davant d'aquesta situació, HRW ha fet una crida a les autoritats líbies a aturar "immediatament e ls atacs contra els manifestants pacífics i protegir-los dels atacs per part de grups progovernamentals armats" .

L'organització detalla que el morts s'han produït a les ciutats de Banghazi (35 el 18 de febrer i 20 més els dies anteriors), Baida (23 morts), Ajdabiya (3) i Derna (3 més).

El subdirector a les zones del Pròxim Orient i Mitjà i Nord d' Àfrica de Human Rights Watch, Joe Stork, ha assegurat que " les forces de seguretat de Muammar Gaddafi estan disparant els ciutadans libis i n'han matat desenes simplement perquè estan exigint el canvi i la rendició de comptes " . I ha afegit: " Les autoritats líbies han de permetre que els manifestants pacífics expressin la seva opinió . "

Etiquetes

Més continguts de