Internacional 27/03/2015

Lubitz estava de baixa, rebia tractament i ho va amagar a Germanwings

La Fiscalia alemanya ha trobat a l'apartament del copilot a Düsseldorf un informe mèdic estripat. Diaris alemanys asseguren que tenia una depressió

Ara
2 min
Andreas Lubitz corre una mitja marató el 2009 a Hamburg / REUTERS

BarcelonaLa fiscalia alemanya que investiga el cas de l'avió de Germanwings que es va estavellar als Alps francesos ha informat aquest divendres que han trobat documents que mostren que el copilot, Andreas Lubitz, estava de baixa i rebent tractament mèdic, i que ho va amagar a la seva empresa i la seva família. Aquesta ha estat la conclusió a la qual han arribat les autoritats alemanyes després de trobar un document mèdic estripat que així ho certificava a l'apartament de Düsseldorf del copilot.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El diari 'Süddeutsche Zeitung' afegeix que un dels papers trobats era una baixa emesa per un neuròleg i un psiquiatra. Informa aquest mitjà alemany que Lubitz havia estat en mans de diversos metges, l'últim dels quals li havia fet la baixa mèdica, que el copilot havia estripat i amagat als seus caps de Germanwings. El diari 'Der Tagesspiegel' informa que Lubitz havia seguit un tractament per depressió a la clínica universitària de Düsseldorf.

Fins ara se sabia que el copilot havia interromput durant uns mesos el 2009 la seva formació al centre professional de Lufthansa. El president de l'aerolínia, Carsten Spohr, va admetre ahir la interrupció d'aquest període de formació, però va evitar concretar perquè, atès que hi ha secret mèdic.

El diari sensacionalista alemany 'Bild', que cita "cercles de Lufthansa", ha publicat avui que el copilot de l'Airbus A320 va estar sis mesos sota tractament psiquiàtric per una "greu depressió" el 2009, abans de completar la seva formació. El mateix mitjà assegura que Lubitz patia una "crisi existencial" en el moment del sinistre, ja que hauria trencat recentment amb la seva parella. Unes informacions que donarien credibilitat a les notícies publicades aquest dijous en mitjans com el 'Frankfurter Allgemeine Zeitung', el 'Passauer Neue Presse' i l'Spiegel Online, en les quals amics i coneguts del copilot expliquen que va interrompre la seva formació a causa de la síndrome del 'burnout' i depressions. Per la seva banda, 'The Times' publica en portada que Lufthansa ja coneixia la depressió de Lubitz.

Des d'aquest dijous a la nit, la policia alemanya està avaluant els objectes personals que es van endur després dels escorcolls als dos domicilis del copilot de l'avió de Germanwings sinistrat, presumpte responsable d'estavellar l'aparell als Alps. Després de diverses hores d'escorcoll de l'habitatge de Lubitz a Düsseldorf i a la casa que compartia amb els seus pares a la localitat de Montabaur –els dos escorcolls ordenats, en col·laboració amb les autoritats franceses, per la Fiscalia de Düsseldorf–, els agents es van endur un ordinador i sacs i caixes amb diferents pertinences que esperen que puguin explicar les motivacions del copilot per provocar la tragèdia.

stats