Internacional 27/03/2015

El copilot de Germanwings va patir un "greu episodi depressiu" durant sis mesos el 2009, segons el 'Bild'

Segons el diari sensacionalista, que cita fonts properes a Lufthansa, el departament de trànsit aeri alemany va constatar llavors la necessitat que Andreas Lubitz se sotmetés a "revisions mèdiques regulars"

Efe
2 min

BerlínEl copilot de Germanwings que va estavellar aquest dimarts presumptament de forma voluntària l'Airbus A320 als Alps francesos en el vol procedent de Barcelona i en direcció a Düsseldorf, va estar sis mesos sota tractament psiquiàtric abans de completar la seva formació, segons afirma aquest divendres el diari alemany 'Bild'. D'acord amb aquest mitjà, que es remet a "cercles de Lufthansa", les raons per les quals Andreas Lubitz, de 27 anys, va interrompre la seva formació, el 2009, es van deure a una greu depressió que se li va diagnosticar llavors.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El "greu episodi depressiu", com se'l defineix en aquest rotatiu, va quedar constatat en l'acta sobre el copilot del departament de trànsit aeri alemany sota el codi "SIC", que es refereix a la necessitat que l'afectat se sotmeti a "revisions mèdiques regulars". El fet que el copilot que va causar la catàstrofe aèria, amb 150 persones a bord del vol 4U 9525, interrompés durant un període relativament llarg la seva formació a l'escola aèria de Lufthansa, va ser reconegut dijous pel president de la companyia, Carsten Spohr. El mateix Spohr va defugir, però, concretar a què es va deure aquella interrupció i es va atenir al fet que es trobava sota la prerrogativa de la confidencialitat mèdica.

Això va desencadenar ràpidament les especulacions en diferents mitjans, tant de la premsa popular com dels mitjans més seriosos, apuntant a una depressió o 'burnout', la síndrome del 'cremat' per estrès laboral. Lubitz, que vivia entre el seu domicili familiar, a Montabaur, al land de Renània Palatinat, va començar el seu aprenentatge als 14 anys, en un club de aviació local, i va ingressar a l'escola de Bremen de Lufthansa el 2007. El 2009 va interrompre per uns mesos aquesta formació, que va reprendre posteriorment fins a ingressar en Germanwings, filial de baix cost de Lufthansa, el 2013.

Spohr va insistir ahir que, tant en ingressar a l'escola com en reprendre i completar la seva instrucció, va passar els més rigorosos exàmens, tant físics com mentals.

Tots dos domicilis de Lubitz, el familiar i el propi, van ser ahir objecte de llargs registres policials, en què es va confiscar abundant material, fins i tot una torre d'ordinador i objectes privats.

stats