Colòmbia
Internacional 09/03/2011

Alliberats 22 dels 23 treballadors del petroli presumptament segrestats per les FARC

Es l'acció més important des de gener de 2008. Un dels hostatges continua retingut com a escut humà.

Agències
1 min
Rodrigo Rivera, ministre de defensa colombià. EFE

BogotáLa pressió militar va portar ahir a l'alliberament de 22 dels 23 treballadors d'una subcontracta petroiiera de la canadenca Talisman, que havien estat segrestats per suposats guerrillers en una zona selvàtica de l'Est de Colòmbia. L'exèrcit va explicar que els segrestadors es van quedar com a escut humà un dels hostatges.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Es tracta del segrest més important atribuit pel govern a les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC), des de gener de 2008. Un total de 23 treballadors petroliers de la companyia South American Estoration (SAE), van ser segrestats dilluns mentre feien tasques d'exploració en una zona rural de l'est del país. El governador de la província de Vichada, Juan Carlos Ávila, ha explicat aquesta matinada que diversos homes armats van entrar a les instal·lacions de l'empresa i es van endur els treballadors cap a la selva. El diari El TiempoEl Tiempo, afegeix que els petroliers van ser obligats a remuntar en llanxes el riu Uvá.

El ministeri de Defensa ha confirmat el nombre de segrestats i responsabilitza de l'acció el front 16 de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC), tot i que no descarta que es pugui tractar de bandes de delinqüents. L'exèrcit ha demanat a la població que contribueixi a l'operatiu de seguretat que s'ha organitzat a la zona i que inclou el desplegament de forces per terra amb suport aeri.

Colòmbia és el quart país de l'Amèrica Llatina en volum de producció de petroli, un sector en creixement en la mesura que l'estat ha aconseguit imposar-se a la guerrilla en algunes zones del país. Tanmateix són freqüents els atacs en les àrees remotes, amb menor presència dels cossos de seguretats.

stats