Almenys un mort i nou ferits en un atropellament a Berlín

El conductor ha estat detingut però es desconeix si es tracta d'un acte deliberat

ARA
1 min
Un cotxe xoca contra un grup de persones a Tauentzien Strasse, prop de l'església Kaiser Wilhelm Gedaedtniskirche de Berlín, Alemanya

BarcelonaUna dona ha mort i nou persones han resultat ferides, sis de les quals en estat crític, quan un home ha atropellat un grup de vianants a Berlín. Els fets s'han produït a les 10.30 del matí, quan el conductor d'un Renault Clio s'ha dirigit contra la multitud que passejava per la vorera i ha acabat impactant contra l'aparador d'una perfumeria de l'avinguda comercial de Tauentzienstraße, al districte de Charlottenburg, al sud-oest de la capital alemanya.

La policia local ha confirmat que el detingut és un armeni de 29 anys amb residència a Alemanya que ha estat retingut per un grup de vianants quan intentava fugir. La víctima mortal, segons les autoritats alemanyes, ha sigut una professora d'institut, i entre els ferits hi ha alumnes.

Segons el diari alemany Bild, un investigador ha afirmat que ha sigut un acte intencionat d'un "assassinat a sang freda", però la policia no n'ha donat cap detall de forma oficial. La regidora d'Interior de Berlín, Iris Spranger, ha explicat que a dins del cotxe s'han trobat pòsters "en què expressava opinions sobre Turquia", però ha negat que hi hagués una nota de confessió de l'autor, com ha publicat el mateix diari.

El record de l'atemptat del 2016

L'atropellament s'ha produït prop de la plaça de Breitscheidplatz, on el 19 de desembre del 2016 el jihadista tunisià Anis Amri va estavellar un camió segrestat contra el mercat nadalenc, fet que va provocar onze morts i setanta ferits. Al llarg del matí 60 efectius dels cossos de bombers s'han desplaçat fins al lloc dels fets i han acordonat els voltants de la plaça.

stats