Internacional 01/10/2012

Almenys 14 morts en un atac suïcida contra forces de l'OTAN a l'Afganistan

Entre les víctimes hi ha tres soldats de l'ISAF i quatre policies. L'explosió ha estat provocada per un terrorista suïcida a la península de Khost

Agències
1 min
El lloca de l'atemptat suïcida, a la península de Khost (l'Afganistan). REUTERS

KabulUn atac suïcida reivindicat pels talibans ha causat la mort d'almenys 14 persones, entre elles tres soldats de l'OTAN i quatre policies, i ha ferit 37 persones en la volàtil península afganesa de Khost, segons ha afirmat aquest dilluns una portaveu de l'OTAN i responsables locals. Sis civils i un intèrpret afganès també han perdut la vida en l'atemptat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat a Reuters un testimoni, un suïcida vestit amb un uniforme de policia ha estat el responsable de l'explosió, que ha afectat soldats dels EUA que patrullaven per la ciutat de Khost. Un portaveu de l'Aliança Atlàntica ha confirmat únicament que l'atac va ser perpetrat per un atacant suïcida. Segons el govern provincial Abdul Jabar Nahimi, l'atacant anava en una motocicleta carregada d'explosius.

L'explosió es produeix després de la mort de dos nord-americans diumenge passat en un intercanvi de trets amb forces afganeses. Des que va començar el conflicte armat ja fa 11 anys, almenys 2.000 nord-americans, entre personal civil i militar, han mort a l'Afganistan.

stats