Internacional 02/07/2016

Vint ostatges morts en un atac jihadista en un restaurant de Bangla Desh

L'Estat Islàmic ha reivindicat l'atemptat. També han mort sis assaltants i dos policies. Les forces de seguretat han alliberat tretze ostatges

Agències
2 min
Soldats desplegats en l'assalt al restaurant atacat per jihadistes a Dakha

Nova DelhiUn grup d'homes armats han atacat aquest divendres a la nit amb armes de foc, explosius i espases un restaurant al cor diplomàtic de Dacca, la capital de Bangla Desh. L'atac ha sigut reivindicat per l'Estat Islàmic i la branca d'Al-Qaida a l'Índia. Les forces especials han pres per assalt el local, el Holey Artisan Bakery, de matinada. El balanç definitiu de víctimes és d'almenys vint ostatges (tots estrangers, la majoria italians i japonesos), sis assaltants i sis policies morts. S'han rescatat tretze ostatges, alguns dels quals són hindús, japonesos, italians i de Sri Lanka.

Familiars dels ostatges esperen notícies en els carrers propers al restaurant atacat a Dhaka.

El general de brigada Naim Asraf Chowdhury ha explicat que les víctimes han estat "brutalment atacades" amb armes blanques pels terroristes. Entre les víctimes hi hauria set japonesos i deu italians, però encara no s'ha confirmat la xifra.

El primer ministre Sheik Hasina ha qualificat l'atac d'"abominable", en declaracions a la televisió: "Quina mena de musulmans són aquesta gent? No tenen cap religió". Ha assegurat que el seu govern està disposat a tallar d'arrel el terrorisme al país.

Segons el 'Bangladesh's Daily Star', els atacants han matat tothom que no sabia recitar l'Alcorà i només han permès menjar als ostatges de Bangla Desh.

Una ambulància arriba al lloc de l'atac

Segons fonts oficials, en l'operació, que ha durat dotze hores, hi han pres part més d'un centenar de militars i forces de seguretat. El restaurant, on acostumen a anar-hi estrangers, és al barri de Gushan, que acull les ambaixades i les seus de companyies multinacionals.

Segons fonts hospitalàries, hi ha hagut 26 ferits. Fonts diplomàtiques havien advertit que hi havia la possibilitat que es produís un atac d'envergadura. Bangla Desh, un país de majoria musulmana, des del 2013 ha patit una onada d'atacs islamistes que es va intensificar l'any passat.

stats