Xarxes socials

Els Estats Units amenacen amb prohibir TikTok

L'empresa matriu xinesa assegura que li han exigit que vengui una part de les accions

ARA
1 min
TikTok

BarcelonaEls Estats Units amenacen amb prohibir TikTok a tot el país si no pot adquirir una part de les accions de la companyia matriu, la tecnològica xinesa ByteDance. L'empresa ho ha confirmat aquest dijous a la matinada al Wall Street Journal. El Comitè d'Inversió Estrangera dels EUA hauria llançat l'ultimàtum als propietaris de TikTok, segons informa el mitjà novaiorquès. La Casa Blanca encara no s'hi ha pronunciat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La mesura, la més contundent en contra de la xarxa social de l'administració Biden, arriba enmig de pressions de legisladors perquè es restringeixi la plataforma, que té més de 100 milions d'usuaris als EUA, la majoria adolescents. La setmana passada, el general Paul Nakasone, director de l'Agència de Seguretat Nacional (NSA), va expressar davant el Comitè de Forces Armades del Senat la preocupació sobre TikTok "per la informació que té, el seu algoritme i la seva influència". La direcció administrativa del Congrés ja ha vetat la descàrrega i l'ús de TikTok de tots els dispositius mòbils governamentals.

Les sospites sobre ByteDance

ByteDance assegura que no censura els continguts ni cedeix les dades al govern xinès, però Washington la considera lligada al Partit Comunista. La Casa Blanca va aplaudir un projecte de llei presentat la setmana passada al Congrés que faculta l'executiu a evitar que certs governs, entre els quals la Xina, explotin serveis tecnològics que operen al país d'una manera que pot representar una amenaça. L'expresident Donald Trump ja havia intentat imposar un veto a TikTok, però després d'una llarga batalla legal no ho va aconseguir.

stats