Internacional 02/10/2012

El president de Colòmbia anuncia que té càncer de pròstata

Juan Manuel Santos assegura que no necessitarà rebre quimioteràpia després de ser intervingut d'urgència dimecres

Agències
1 min
Juan Manuel Santos. AFP

BogotàEl president de Colòmbia, Juan Manuel Santos, ha anunciat aquesta matinada de dimarts als ciutadans que té càncer de pròstata i que serà operat aquest dimecres mateix. Segons ha explicat en una roda de premsa, el tumor ha estat detectat a temps i no necessità rebre quimioteràpia després de l'operació.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El president colombià considera que aquesta situació "no compromet la seva integritat física ni mental". Li van detectar el tumor en un viatge recent a Nova York per assistir a l'assemblea anual de l'ONU. Santos va comparèixer acompanyat de la seva dona, Juan Manuel Santos, i el seu metge, Felipe Gómez.

El president colombià, que té 61 anys, serà operat dimecres a la Fundació Santa Fe, una prestigiosa clínica privada de Bogotà.

Un moment clau per a Colòmbia

La intervenció de Santos arriba en un moment clau per la pau a Colòmbia. El govern està immers en l'inici de diàlegs de pau amb les FARC, uns diàlegs que està previst que s'iniciïn formalment a Oslo el proper 14 d'octubre, una setmana després del que estava previst fins ara. El president Santos ha volgut deixar clar durant la seva compareixença pública que no pensa delegar les seves funcions ni abans, ni durant, ni després de la intervenció, que es realitzarà amb un tipus d'anestèsia que permet al pacient conservar la consciència, segons ha matisat.

Un altre president amb càncer a l'Amèrica Llatina

L'anunci del càncer de Santos segueix al d'altres presidents de l'Amèrica Llatina: Hugo Chávez, Dilma Rousseff, Luiz Inácio Lula da Silva i Fernando Lugo.

stats