Internacional 19/06/2015

Animalistes contra la carn de gos a la Xina

Els activistes reclamen que es prohibeixi un festival de cans molt popular

Efe
2 min

Pequín¿Menjar gos és una tradició culinària respectable o una bestiesa? Grups de defensa dels animals a la Xina creuen que és un costum que s'ha d'aturar i han demanat que se suspengui el Festival de la Carn de Gos de Yulin, al sud del país, una popular celebració en què es commemora el solstici d'estiu amb el consum de desenes de milers de cans.

Les protestes, encapçalades per l'Associació de Protecció de Mascotes de la Xina, inclouen vigílies nocturnes a ciutats del nord del país com Pequín, Tianjin, Xian o Zhengzhou, on s'ha demanat la immediata prohibició del festival, que aquest any es farà el dilluns vinent, 22 de juny.

"Matar gossos per la seva carn és una cosa cruel i a més és un risc per a aquells que se la mengen, ja que molts dels animals caçats podrien estar malalts", ha assenyalat un dels activistes que encapçalen les protestes, Zhou Yusong.

El festival anual, en què molts dels animals són mascotes capturades furtivament, ha desencadenat les protestes de molts grups ambientalistes dins i fora de la Xina, i algunes celebritats, com l'actor i humorista britànic Ricky Gervais, s'han unit a les veus de condemna.

Les protestes podrien augmentar el cap de setmana, ja que s'espera que centenars d'activistes viatgin a Yulin per intentar aturar el controvertit festival. Els veïns de la ciutat, per la seva banda, han demanat que es respectin les seves tradicions, i en anys passats van celebrar el festival malgrat la creixent pressió en contra seu, que ha inclòs massius actes d'alliberament de gossos que anaven a ser cuinats.

El consum de carn de gos és rebutjat per una gran part de la societat xinesa, encara que en algunes zones del país és acceptat i apreciat, especialment en províncies del sud (Canton, Guangxi Zhuang) o al nord-est de la Xina, per influència de la cultura coreana.

stats