Internacional 17/02/2017

Uns 500 immigrants accedeixen a Ceuta en un salt massiu de la tanca

L'entrada ha tingut lloc al voltant de les 05.00 h. Unes 350 persones estan sent ateses al Centre d'Estada Temporal d'Immigrants (CETI)

Efe
1 min
Alguns dels 500 immigrants que aquest divendres han protagonitzat l'assalt massiu a la tanca de Ceta esperen a les portes del Centre d'Estada Temporal d'Immigrants (CETI)

CeutaUns 500 immigrants han accedit aquest divendres a la ciutat autònoma de Ceuta en una entrada massiva saltant la tanca a la frontera del Tarajal, segons informa el 112 a Twitter. Alguns han resultat ferits.

Des de les 08.00 h, uns 350 subsaharians es troben a les portes del Centre d'Estada Temporal d'Immigrants (CETI), on s'ha desplegat la Policia Nacional i diverses unitats de la Creu Roja els estan prestant assistència, segons ha pogut comprovar Efe.

Els equips d'assistència estan donant prioritat als ferits, que presenten talls i contusions produïdes en saltar la tanca, d'uns sis metres d'altura, i els que no tenen lesions esperen en una esplanada a l'entorn de les instal·lacions, que té una capacitat per a unes 512 persones, tot i que habitualment està sobrepassada.

Un dels immigrants que aquest divendres ha saltat la tanca de Ceuta, amb talls a les dues mans

L'entrada, segons fonts policials, ha tingut lloc al voltant de les 05.00 h per quatre punts diferents del perímetre fronterer, per la qual cosa s'ha activat l'Equip de Resposta Immediata d'Emergència (ERIE) de la Creu Roja per atendre els immigrants.

L'última entrada massiva a Ceuta va tenir lloc el 9 de desembre, quan 438 subsaharians van accedir a la ciutat. La matinada de l'1 de gener 1.100 subsaharians van protagonitzar un intent d'entrada massiu. Tanmateix, només dues persones, que van resultar ferides, ho van aconseguir.

Segons dades difoses aquest dimecres per l'Agència Europea de Fronteres (Frontex), el 2016 van entrar a Espanya 1.000 immigrants saltant les tanques de Ceuta i Melilla, una xifra que va suposar un rècord a la baixa respecte als anys anteriors.

stats