Publicitat
Publicitat

COREA DEL SUD

Enfrontaments i gasos lacrimògens al Parlament de Corea del Sud

La cambra baixa ha viscut una dura sessió durant la votació del Tractat de Lliure Comerç amb els Estats Units

El Parlament de Corea del Sud ha aprovat el Tractat de Lliure Comerç amb els Estats Units en una votació marcada pels enfrontaments físics entre diputats i el llançament d'una bomba lacrimògena que ha obligat a desallotjar parcialment la sala.

Els diputats de l'oficialista Gran Partit Nacional (GNP) han utilitzat la seva majoria parlamentària per aprovar el polèmic acord, que entrarà en vigor el pròxim 1 de gener.

Aquest tractat de lliure comerç entre Seül i Washington ha provocat una gran controvèrsia a causa de la clàusula anomenada ISD, que permetrà a inversors i empreses estrangeres a Corea del Sud remetre's a instàncies internacionals per solucionar les seves disputes amb l'administració de Corea del Sud.

Les forces opositores, encapçalades pel Partit Democràtic (DP), s'oposen rotundament a aquesta clàusula, que consideren que beneficia les empreses dels EUA.


Com que no podien impedir l'aprovació per la via legal, ja que estan en minoria, l'oposició ha intentat bloquejar-la físicament durant la sessió plenària. El diputat Kim Sung-dung, del Partit Laborista, ha llançat una bomba de gas lacrimogen al president del Parlament, que ha obligat a desallotjar parcialment la sala, tot i que la sessió després ha continuat.

Finalment la llei s'ha aprovat per 151 vots a favor i 7 en contra. D'aquesta manera Seül i Washington tanquen definitivament un acord que s'havia allargat més de cinc anys, per diversos motius, des de la seva firma inicial el juny de 2007.

Més continguts de