IRAQ

Atemptat durant una celebració religiosa

Nou atac contra pelegrins xiïtes als afores de Karbala

Dos cotxes bomba deixen fins a setze morts i desenes de ferits en una zona reforçada amb 120.000 efectius de l'exèrcit i les forces de seguretat

Dos atemptats als afores de la ciutat iraquiana de Karbala, al sud de Bagdad, ha deixat almenys setze persones mortes i desenes de ferits. Les explosions s'han produït en una zona molt concorreguda durant una celebració religiosa xiïta. La primera bomba ha explotat en una zona d'aparcament i ha mort fins a sis persones. Unes hores després, fins a deu persones han mort per un altre cotxe bomba que ha esclatat a uns deu quilòmetres al nord de la ciutat.


Els atacs tenen lloc quatre dies després d'un altre doble atemptat mortal també a prop de Karbala, que va provocar 45 víctimes i va ferir 110 persones. Les autoritats van haver d'enviar llavors a la zona 120.000 efectius de l'exèrcit i les forces de seguretat. Aquesta celebració xiïta ha estat objectiu habitual de militants d'Al-Qaida sunnites des del 2003, quan va caure el règim de Saddam Hussein.

Etiquetes

Més continguts de